Ytterligare en storseger för Uddevalla

Dagen innan nyårsafton spelades det inte bara ett kamratmöte i SFL Södra, utan även i RFL Norra Götaland. IFK Uddevalla tog emot IFK Björkö i Agnebergshallen, dit storpublik hade hittat.

Uddevalla var inför matchen obesegrade, något som man förväntades vara efter mötet, då man fullkomligt sprutat in mål. Inför matchen hade man övat in ett par nya uppspel som skulle variera spelet, men som kanske också medförde att tempot blev lägre.

Tidigt i matchen hittar Linnéa Kogsta och Sandra Bagger nätet, men då skulle Julia Christina Majken Andborn kliva fram för bortalaget och reducera. Därefter skulle det bara rassla till bakom Björkömålvakten Hilda Karlsson.

Sandra Bagger skulle hitta nätet, inte bara en, inte två, inte tre, inte fyra, utan hela fem gånger. Björkö fick däremot äga mycket boll under stora delar av matchen, där koncentrationen kanske inte var på topp hos hemmalaget.

LÄS ÄVEN: Styrkebesked av Sätra

Trots detta skulle Uddevalla visa sin storlek och göra 14 mål i matchen, vilket gör att man fortsatt är obesegrade i serien. Efter sju matcher har man gjort 77 mål, vilket ger ett snitt på elva mål per match.

– Vi har några djupa dalar idag, där vi låter motståndarna äga onödigt mycket boll. I vissa lägen slarvar vi, framför allt i försvaret kan vi bli bättre. Det är däremot lite svårt när vi inte har fått försvara oss så mycket i de matcherna vi spelat hittills. Under matchen har vi stunder där tjejerna bjuder på fina kombinationer och rörlighet där bollen går på få tillslag, då är vi jobbiga att ha att göra med, säger Lalo Rojas, tränare IFK Uddevalla, efter matchen.

Vidare berättar han hur roligt det är att leda ett lag där tjejerna vill utveckla sig mer och mer.

– Jag måste ge tjejerna en stor eloge, man får inte glömma av att vi inte hållit på mer än ett par månader. Min uppgift nu är att ha tjejerna så redo som möjligt i ett eventuellt slutspel.

Matchfakta

RFL Norra Götaland

IFK Uddevalla – IFK Björkö 14-1 (7-1)

Målskyttar, Uddevalla: Sandra Bagger 5,Mathilda Eljas 3, Emma Karnström 2, Linnéa Kogsta 2, Anna Holmqvist, Hanna Österberg

Målskytt, Björkö: Julia Christina Majken Andborn

Publik: 225

LÄS ÄVEN: Vetlanda kom tillbaka och vann

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img