Analys: Division 1 norra Götaland

I en något haltande tabell med sex lag i serien börjar man kunna förutspå vilka som kommer ligga i topp när serien avslutas i slutet av januari 2018.

Lidköping United som redan hunnit spela åtta av tio matcher i serien leder med sex poäng ner till tvåan FC Mellerud som endast spelat fem matcher så här långt. Inte nog med det så ska dessa två lag mötas i Rådahallen i Mellerud innan serien hunnit komma till ända. Första mötet slutade med en uddamålsvinst i Melleruds favör.

Vad talar då för Lidköping kontra Mellerud i detta titelrace? Lidköping har som sagt två matcher kvar och den ena är mot just Mellerud på bortaplan. Man har tid på sig att fokusera inför uppgiften. Mellerud å andra sidan kommer spela tre matcher under en och samma helg, 6-7 januari. Där är det viktigt att man vinner samtliga matcher varav den ena mot Hallstahammar på bortaplan.

MISSA INTE: Se målen när Torslanda bröt Borås fina svit

Hallstahammar, som ligger på tredje plats med sex spelade matcher, började i sin tur säsongen riktigt svagt med tre raka förluster. Sedan dess har man radat upp tre raka vinster där man imponerade mot serieledarna Lidköping när man vann med 6-4. Rent teoretiskt har även Hallstahammar chansen att vinna serien, men det krävs att man vinner samtliga matcher samt att man får med sig rätt resultat från övriga toppmotståndares matcher.

Afghanska FC och Vara SK har hunnit spela fem matcher så här långt in i säsongen och man har lyckats kamma ihop sex poäng vardera. Afghanska som ligger fyra i tabellen på bättre målskillnad får räkna med fortsatt spel i division 1 till nästa säsong. Laget är ungt och de lär bli ett lag att se upp för i framtiden. Under hösten var man nämligen med i Mariedal Cup för första gången. Man kammade hem hela cupen som brukar kallas för världens största futsalturnering för juniorer. Flera av juniorspelarna huserar i Afghanskas A-trupp redan.

Vara SK ligger på en femteplats så här långt och man är det enda laget som lyckats slå Mellerud denna säsong. Annars har man inte lyckats dra det längsta strået i övriga matcher. Men laget har överlägset högst publiksnitt i serien vilket man får glädjas över. Det ska dock höjas ett varningens finger för Vara som kan sätta käppar i hjulen för övriga lag.

Tabell Totalt
Lag S V O F GM-IM D P
FC Lidköping United 8 6 0 2 45-25 20 18
Futsal Club Mellerud 5 4 0 1 35-19 16 12
Hallstahammars SK FK 6 3 0 3 33-35 -2 9
Afghanska FC 5 2 0 3 23-20 3 6
Vara SK 5 2 0 3 22-25 -3 6
IFK Lindesberg 5 0 0 5 9-43 -34 0

 

Skytteliga
Spelare Lag Mål Varav straffmål
Egzon Restelica FC Lidköping United 14 2
Mathias Andersson Hallstahammars SK FK 8 0
Simon Schullström Jansson Futsal Club Mellerud 8 0
Daniel Grbic Hallstahammars SK FK 7 0
Bajro Habibovic FC Lidköping United 6 0
Florijan Fejzulovic Futsal Club Mellerud 6 0
Jacob Nilsson Vara SK 6 0

 

Publikliga
Lag Publiksnitt
Vara SK 329
FC Lidköping United 281
IFK Lindesberg 81
Futsal Club Mellerud 77
Hallstahammars SK FK 53
Afghanska FC 51

 

LÄS OCKSÅ: Mer om division 1-futsalen i Sverige

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img