Diaspora vann årets sista match – upp i topp

Det var 2017 års sista match i division 1 nordvästra Götaland, och med en väldigt stor betydelse. Matchen mellan FC Diaspora och Skärhamns IK. När lagen möttes tidigare i år gick det sistnämnda laget segrande ur det med 2-1.

Skärhamns IK började bäst och det var genom lagets skyttekung Axel Pettersson som de kunde ta ledningen efter drygt fem minuters spel. Diaspora svarade snabbt och 1-1 kom efter en fast situation, Egzon Lajqi målskytt den gången. Liridon Kalludra, en känd profil i Uddevalla, spelade denna dag för Diaspora och var planens gigant. 2-1 gjorde han elegant när han kontrade på egen hand och satte bollen i nät. Men Skärhamn vek sig inte, 2-2 kom tre minuter innan halvtid. Leo Adolfsson stod för det målet.

MISSA INTE: Så gick det mellan Borås AIK och Torslanda IK

I andra halvlek spetsade Diaspora till det, spelande tränaren Jeton Krasniqi och Liridon Kalludra matchades allt mer. I minut 33 kunde Diaspora göra det viktiga ledningsmålet, just genom Jeton Krasniqi. Och strax därefter även 4-2.

Det var en hård och intensiv match, två lag som behövde vinna. Nerver skulle dock finnas i Agnebergshallen. Skärhamn fick in 4-3 med två minuter kvar och hade även bud på kvittering, men tungan på vågen var Liridon Kalludra, en klasspelare varenda lag behöver. Han noteras för ett hattrick denna kväll och går upp i skytteligaledning.

I och med Diasporas seger går de upp och flåsar Nol i ryggen. Skärhamn däremot får blicka nedåt och för de väntar det en livsviktig match borta mot jumbon Oddevold, vid seger där är de i praktiken klara för spel i Division 1 nästa år. Spännande serie, minst sagt!

Matchfakta

Division 1 Nordvästra Götaland

FC Diaspora – Skärhamns IK 5-3 (2-2)

Målskyttar, Diaspora: Liridon Kalludra 3, Egzon Lajqi, Jeton Krasniqi

Målskyttar, Skärhamn: Axel Pettersson, Leo Adolfsson, Markus Johansson

Domare: Roberto Incovaia, Caroline Johannesson, Ilir Sasha

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img