Analys: Division 1 Södra Götaland

En halv säsong är spelad och vi kan konstatera att det är två lag på 16 poäng vardera som toppar årets Divison 1 södra Götaland med sju spelade matcher. Det är Halmstads BK som ligger före FC Rosengård med endast två måls bättre målskillnad.

Halmstads BK är ett klassiskt fotbollslag som gav sig in i futsalvärlden inför säsongen. Innan hette laget Halmstad FK.

FC Rosengård har verkligen laddat inför säsongen med en lång försäsong som redan började i våras, där man har haft med sig fina resultat mot SFL-lag som IFK Uddevalla och Falcao FC. Det hårda slitet inför seriestarten har efter sju spelade omgångar gett resultat då man just nu utmanar Halmstad om titeln och kvalificering till nästa års SFL som ska vara i en enkel serie med 14 lag.

LÄS OCKSÅ: Mer om division 1-futsalen

Vi får dock inte räkna bort de andra lagen i serien för det är en halv säsong kvar och allt kan hända. På en tredje plats i tabellen med sju inspelade poäng hittar vi FC Paratodos som har två matcher mindre än topplagen Halmstad BK och FC Rosengård. I skuggan av FC Paratodos har vi två stycken föreningar från Göteborg. FC Frölunda med sex matcher och lika många poäng och nykomlingarna Geesgud UF som endast tagit fem poäng på sju matcher.

Allra längst ner i botten på en jumboplats har vi föregående års seriesegrare Fågelfors IF som inte har vunnit en enda match i division 1 södra Götaland i år och som bara tagit två poäng på sina sex spelade matcher. Faktum är att Fågelfors har verkligen rasat i år från att ha imponerat stort i föregående säsong och kammat hem serien till att vara jumbo och se sig själva som ett krislag. Under säsongen så har man inte bara underpresterat resultatmässigt, utan man har varit tvungna att lämna ”walk-over” i en match mot FC Paratodos för att man inte fick ihop lag.

Skytteligan skriker Halmstads BK, där man har fyra stycken spelare i topp. Tre av de delar på förstaplatsen i skytteligan på elva gjorda mål och alla spelar för serieledande Halmstad. Daniel Radovanovic, Jakob Adolfsson och Markus Granelund är spelarna det handlar om.

Efter dem kommer Filip Larsson på tio mål, och även han tillhör HBK. Lazaro Araujo Oliveira som tillhör FC Rosengård är mannen som utmanar skyttekungarna från Halmstads BK med sina åtta mål.

LÄS ÄVEN: ”Det här visar att vi är ett av Sveriges bästa lag”

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img