Örebro vann Boren Futsal Cup – igen

Örebro Futsal Club som normalt sett spelar i SFL Norra där man för tillfället leder serien, har under förra veckan varit i Motala och deltagit i Boren Futsal Cup som man förra året vann.

Örebro hade dock inga problem att ta sig genom gruppspelet som avverkades under torsdagen. På lördagen spelades mellanrundan och slutspelet, där Örebro vann sin grupp och i slutspelet tog sig laget till final, där Motalas Ameniska Förening stod för motståndet.

LÄS ÄVEN: Linköping kryssade mot Nacka – nu på en femteplats i SFL Norra

I finalen skulle SFL-laget visa publiken och sina motståndare att det är skillnad mellan futsal och fotboll. Barbosa snurrar upp en spelare samt målvakten på läktaren direkt och gör 1-0 i tom bur, till publikens förtjusning.

I övrigt visar Örebro klass, rutin och kontroll sett över hela matchen och kan vinna komfortabelt med 4-0, vilket betyder att titeln från förra året är försvarad samt att mästarna nu är 30 tusen kronor rikare.

Örebros Christoffer Skoog är nöjd över cup-segern och berättar varför de vann.

– Väldigt svårt att vinna här flera gånger, det blir väldigt chansartat med korta matcher. Nyckeln är att hålla fokus uppe hela tiden, många tar för lätt på det, säger han till Klackspark.com.

Matchfakta

Boren Futsal Cup: Final

Örebro FC – Motala Armeniska Förening 4-0

Målskyttar, Örebro: Adilson Peirera Barbosa 2, Rabi Mourad, Linus Lamu

LÄS ÄVEN: Malmö Citys Robin Armandt berättar om segermatchen mot Uddevalla

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img