ÖSK:s succé fortsätter – sjätte raka segern

Förra gången Djurgårdens IF mötte ÖSK Futsal så blev det nio mål i baken och en förlust som sved ordentligt för nykomlingen.

Nu knappt en månad senare när lagen möttes igen så bjöds publiken på en betydligt mer målsnålare första halvlek med böljande spel stundtals. Det såg länge ut som att det skulle bli en mållös första halvlek, då kliver Fawaz fram och ger hemmalaget 1-0, med åtta sekunder till halvtidsvilan. Ett skönt avslut för ÖSK.

LÄS ÄVEN: Christopher Solberg visade vart skåpet skulle stå i derbyt

I andra halvlek inledde hemmalaget piggt med flera chanser, något som också ger utdelning efter att Rastoder ökade på ledningen. Djurgården går på replik och Hellberg Olsson får ett avslut som når virket, och efter lite blandat spel kan Kuhi göra 3-0. Efter detta gör lagen ett mål var.

Med ungefär sex minuter kvar va matchen får ÖSK en omställning utnyttjas av Fawas som går på avslut och Blomkvist kan slå in returen. Djurgården gör en sista kraft krafttag och satsar på jokerspel, något som laget har svårt att dra fördel av och ÖSK-målvakten Johansson kan sparka in bollen i tom bur. Gästerna får ett tröstmål vilket blir det sista i matchen.

ÖSK Futsal går i och med segern upp på en andraplats i tabellen, med endast lokalrivalen Örebro FC före sig. Laget har för övrigt inte förlorat sedan 26 november då laget förlorade borta mot Nacka Juniors FF.

Matchfakta

SFL Norra

Örebro SK Futsal – Djurgårdens IF 6-2 (1-0)

Målskyttar, Örebro: Hussein Fawaz, Amel Rastoder, Dana Kuhi, Anel Coralic, Simon Blomkvis, Simon Johansson.

Målskyttar, Djurgården: Niklas Söderberg

MISSA INTE: Se höjdpunkterna från Borås målfest

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img