IFK Uddevalla vill förstärka till slutspelet – jagar division 1-spelare

Det blev till slut IFK Uddevalla Futsal som tog hem SM-guldet i fjol. Efter finalseger med 6-4 mot Borås stod det klart att man i sin tredje raka final äntligen kunde få fira guld.

Till den här säsongen stod de dock inför den tuffaste uppgiften man kan ha. De skulle försvara sitt guld.

För tillfället ligger Uddevalla på en andraplats i tabellen med tre omgångar kvar att spela. Inte mycket talar för att man skulle missa en slutspelsplats, och väl i slutspelet kan vad som helst hända.

LÄS OCKSÅ: Solberg hjälte i Göteborgsderbyt

Klart är i alla fall att man jagar förstärkning inför slutspelet. Gabrijel Matanovic, lagkapten i FC Lidköping United, ska vara klubbens huvudmål.

– Det är smickrande såklart. Det är en av Sveriges bästa, om inte Sveriges bästa, futsalklubb som även spelade ett kval till Champions League i höstas, säger Matanovic till Lidköpings hemsida.

Foto: FC Lidköping United

Lidköping United har en viktig tid framför sig i kampen om förstaplatsen i sin division 1-serie. Närmast väntar seriefinal mot FC Mellerud på söndag.

– Jag har pratat med Harry (Gerd, sportansvarig IFK Uddevalla) idag (läs tisdag) och vi hade ett jättebra samtal. Han förstår läget vi i Lidköping United sitter i med matchen på söndag och det uppskattar jag. Han och klubben verkar vara jätteprofessionell. Vi kom överens om att vi ska prata mer efter Mellerud-matchen på söndag.

Harry Gerd kommenterar intresset:

– Vi tittar hela tiden efter intressanta spelare som fokuserar på futsal och som kan förstärka vår trupp inför bygget till nästa säsong. Han har gjort en bra säsong i Lidköping och är en intressant spelare.

LÄS MER: Örebro FC efter tredje raka förlusten: ”Ingen formsvacka”

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img