Ny seger för Borås – Mostafa tvåmålsskytt

På torsdagskvällen spelades det ett derby i SFL Södras elfte omgång mellan serieledarna Borås AIK och tabellsjuan GAIS Futsal.

Superettans skyttekung Richard Yarsuvat gjorde säsongsdebut för Borås och han fick jubla redan efter några minuter, efter att Mostafa gett sitt lag ledningen efter ett fint anfall. GAIS gör en snabb replik som hittar virket.

Gästerna får in några omställningar som de inte lyckas göra något vettigt av. I övrigt så är det ett Borås som försöker rulla runt mot ett tillbakadraget GAIS, och det är också Borås som har de flesta chanserna lagen mellan.

GAIS gör en satsning till att föra spelet men möts många gånger av ett effektivt Borås som pressar högt upp på planen. En timeout tas av bortalaget men detta ger inga mål.

LÄS ÄVEN: Mathias Etéus förde upp sitt blåvitt på slutspelsplats

I andra halvlek skulle det dröja knappt en minut innan Islam kunde öka på ledningen efter en kontring. Direkt efter får Borås en ny farlig möjlighet.

Andra halvlek är en ganska ljummen sådan där hemmalaget har kontroll på matchen. Med sex minuter kvar kan Mostafa göra sitt andra mål i matchen, detta efter en farlig chans av GAIS i läget innan. GAIS tar in en joker för att få tryck på Borås, men Svedberg gör istället 4-0. Engberg får in ett tröstmål för göteborgarna vilket också blir slutresultatet.