Tre raka segrar – på bara ett dygn

Futsal Club Mellerud spelade tre bortamatcher i helgen i futsalens division 1. Detta var en bortaturné som var planerad sedan länge, för att bara behöva göra en nästan fyra timmar långa resa en gång under säsongen.

Draget att spela tre matcher under en helg visade sig vara smart, kanske till och med guld värt i förläggningen. Division 1-laget FC Mellerud leder nu serien Norra Götaland, tre poäng före FC Lidköping United. Lagets huvudansvarige, Valon Gashi, känner sig sliten efter helgen, men väldigt nöjd.

Nu är vi serieledare igen, ordningen är återställd. Hela laget gör det riktigt bra, det är skönt, berättar Gashi som själv stod för fyra av lagets 27 mål i helgens tre matcher.

Meste målskytt under den lilla turnén var lagkapten Simon Schullström, som gjorde 7 av lagets mål.
Gashi berättar om att helgen var intensiv och att det tog på krafterna att hålla fokus i alla 3 matcher.

Det har varit tufft, tre matcher på ett dygn. Det känns skönt att ha det gjort, och att få med sig alla nio poäng hem.

Storseger mot Lindesberg

Helgens första match spelades på lördagseftermiddagen mot IFK Linderberg, vars hemmaborg ligger fyra mil norr om Örebro. Mellerud kom med en stor trupp, där Iba Ramic satt på läktaren i första matchen, avstängd.

FCM började bra och fick ett tidigt mål genom Femija Selmanovic. Lagkapten Schullström, numera också skytteligaledaren, fyllde sedan på målskörden och laget ledde med 3-0 innan hemmalaget reducerade. Men Mellerud var starkare och kunde gå till paus med en 5-2-ledning.

Vi gjorde det svårare än det var i den första halvleken, men det var aldrig någon fara för segern, berättade Valon Gashi i bilen på väg hem från turnén.

Skytteligaledaren Simon Schullström. Foto: Marcus Ek

I andra halvlek var det inget snack om att Mellerud var det bättre laget, vilket man visade upp för hemmapubliken. Efter fem mål på sju minuter så hade man spikat igen kistan och grävt ner den, för trots två reduceringar av IFK innan slutsignal, så var 12-4 segern stensäker.

Läs mer: Örebro ångar på som tåget – med sex raka segrar

Afghanska tröttnade tillslut

Den sena kvällsmatchen på lördagskvällen bjöd på tuffare motstånd än i matchen några timmar tidigare. En sämre uppladdning och trötta ben gjorde att den första halvleken inte riktigt blev som Mellerud tänkt.

Det var stressigt inför matchen, vi skulle hinna äta i bra tid innan matchstart och köra de 11 milen till Västerås, så vi fick ingen större uppvärmning. Men samtidigt hade vi en match i benen redan, berättade Gashi.
Mellerud fick en tuff start med ett insläppt mål direkt, genom Afghanska FCs klart bäste spelare, Ali Ghulami. Mellerud kvitterade, men Ghulami såg till att slå till ytterligare tre gånger innan paus.

Afghanska hade ett mycket bättre lag idag än vad de hade när vi mötte dem i Rådahallen. De hade en kille som var otroligt bra, han gjorde fyra av deras mål, berättade Gashi.

Mellerud kom inte igång riktigt förens i andra halvleken. Matchen tidigare på dagen kändes i benen som gjorde att några enkla misstag blev bjudningar till hemmalaget. Till andra halvlek låg Mellerud under med 3-5, då togs målvakten ut för att spela med en utespelare mer. Detta resulterade i en stark upphämtning, främst signerad Femija Selmanovic. Han gjorde fem raka mål så att FCM gick från 3-5 till 8-5. Den lilla knorren satte Simon Schullström, vilket fastställde slutresultat 9-5 till Mellerud.

FC Melleruds Femija Selmanovic Foto: FC Mellerud

LÄS GÄRNA: IFK Göteborg vann västderbyt

Nerkez matchhjälte mot Hallstahammar

På söndagen, efter en natt i stugor i Hallstahammar, var det dags för helgens tredje och sista match. Vid seger skulle det bli serieledning för Mellerud.
Men precis som mot Afghanska inledde gästerna den första halvleken svagt. Hallstahammar gick snabbt upp till en 2-0 ledning som sedan blev 3-1.

Vi var slitna och sega, så de gör 0-1 i första anfallet och sen också 0-2. Sedan låg vi under med 1-3 innan vi kom ikapp till 3-3, berättar Gashi och fortsätter:

Det stod sedan 3-3 länge, men Hallstahammar gjorde 4-3 i slutet av matchen, vilket var riktigt tungt.

Precis som mot Afghanska tog Mellerud ut målvakten och tog in en extra utespelare, detta gav snabbt resultat. Kvitteringen till 4-4 kom genom Valon Gashi i matchen näst sista minut och ledningsmålet sköt Nerkez Berisa med en minut kvar av matchen. Alexander Karlsson kunde med några sekunder kvar stänga matchen helt för Hallstahammar, som inte heller de kunde besegra ett starkt Mellerud denna helg.

Vändningen var väldigt skön, det märktes att vi var trötta i kroppen och huvudet. Svåraste matchen var mot Hallstahammar, vi var tvungna att ställa in oss mentalt trots att vi var trötta. Men alla matcher var svåra på sitt sätt, vi kunde inte bara ställa ut skorna.

Matchfakta

Division 1 Norra Götaland:

IFK Lindesberg – FC Mellerud 4-12 (2-5)
Målskyttar IFK:
Brjar Mostafa, 4
Målskyttar FCM:
Florijan Fejzulovic, 4
Simon Schullström, 4
Valon Gashi, 2
Femija Selmanovic, 1
Ali Al-Habobi, 1

Afghanska FC – FC Mellerud 5-9 (5-3)
Målskyttar AFC:
Ali Ghulami, 4
Taher Yousefi, 1
Målskyttar, FCM:
Femija Selmanovic, 5
Florijan Fejzulovic, 1
Simon Schullström, 1
Valon Gashi, 1
Självmål AFC, 1

Hallstahammars SK FK – FC Mellerud 4-6 (3-3)
Målskyttar HSK:
Tobias Holmgren, 2
Mathias Andersson, 1
Daniel Grbic, 1
Målskyttar, FCM:
Simon Schullström, 2
Valon Gashi, 1
Alexander Karlsson, 1
Florijan Fejzulovic, 1
Nerkez Berisa, 1

LÄS ÄVEN: Se målen när svenska mästarna åkte på pumpen

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img