ÖSK Futsals sjuka klättring – nu på andraplats och jagar ÖFC: ”Kul att det lever”

Örebro FC hade en fullkomligt sanslös säsongsinledning i årets upplaga av SFL Norra. Under de åtta första omgångarna kom lika många segrar. Men därefter har det gått tyngre, och de tre efterföljande omgångarna har inte inkasserat en enda poäng.

Precis tvärtom har det varit för stadskollegan Örebro SK. Inledningen av säsongen var svag, och fjolårets semifinallag var till och med nere på jumboplatsen. Då agerade klubben och sparkade tränaren Mikko Seppälä, och in kom Fredrik ”Honken” Holmquist.

LÄS MER: Örebro vann Boren Cup

Sedan dess har det varit idel segrar, och under tisdagen kom lagets sjätte raka i mötet med Djurgården. Nu är laget uppe på en andraplats, med bara fyra poäng upp till serieledaren Örebro FC. Vem hade trott det när det gick som tyngst för ÖSK?

– Men jag tror inte att ÖFC tappar en poäng till. Det här kniper de. Så vi ska bli som sämst femma, det är målet, säger Fredrik ”Honken” Holmquist till NA Sporten.

Tre omgångar återstår nu, och fajterna om alla de viktiga platserna i serien kommer att leva ända till slutet.

– Det jag egentligen kanske var lite förvånad över i början var att inga andra hängde på när ÖFC var så starka. Samtidigt som det var förvånande att vi var så dåliga i början, så det där överraskade åt båda hållen. Men det är ju roligt att det lever ända in i sista omgången. Fast egentligen önskar jag ju såklart att vi redan var klara.

LÄS ÄVEN: Mästaren letar slutspelsförstärkning – i division 1

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img