Speltips: Malmö City-IFK Göteborg

14/1
Malmö City – IFK Göteborg
Spel: mindre än 8.5 mål.
Odds: 1.90
Insats 200 kr

Spela på matchen här

En klurig match att på förhand gissa vinnarna. Båda lagen kommer från två raka vinster. En vinst för Malmö idag betyder att de bara är en trea efter Göteborg om direktplats till nästa års SFL. En trea för Göteborg betyder säkrat kontrakt samt förarsäte gentemot Torslanda och Skoftebyn om slutspelsplats.

Det som talar för Malmö är att de nu fått ihop laget och börjat prestera. På hemmaplan är dessutom fler spelare tillgängliga och deras motståndare har alltid säsongens längsta resa, dessutom en tidig sådan denna dag. Det som talar mot Malmö är att Göteborg vann bortamötet med 7-1 och har stor rutin av hur man taktiskt ska spela mot Malmö.

Det som talar för Göteborg är att man nu verkligen fått upp farten. Den tunna truppens fördel är att alla får mycket speltid tillsammans och till slut hittar varandra med förbundna ögon.

Det som talar emot Göteborg är att den tunna truppen är känslig för manfall. Som idag då både landslagskaptenen Asp samt SFL södras skytteligaledare Etéus har dragits med sjukdomar i veckan.

Jag vågar mig inte på att tippa segraren men känner att det här kommer bli en målsnål historia. Många möten senaste tiden i ligan har varit tillknäppta och ingen av lagen i dag kommer bjuda på hav av ytor eller uppmuntra Hawaiispel.

Vi får hoppas att någon vänlig själ i publiken drar upp en mobil och Streamar matchen då Malmös organisation denna säsong inte mäktat med några webbsändningar.

Spela på matchen här

/Patrik Persson

 

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img