Nu kan ungdomar i Borås välja futsal på gymnasiet: ”Futsal har fått ett uppsving här”

Ingen kan ha missat Borås AIK:s framgångar den senaste tiden. I fjol tog man sig hela vägen fram till final, och i år har man toppat SFL Södra i överlägsen stil.

Futsal går som tåget, och nu vill staden Borås haka på den framgången. Till hösten kommer det nämligen gå att spela futsal under skoltid. Den som kommer att leda träningarna är Petter Florenting, tränare i Baik.

– Futsalen har fått ett uppsving, och ett genomslag, här i Borås efter våra framgångar i fjol och även i år. Så vi har bestämt oss för att starta ett samarbete med Sven Erikssongymnasiet där vi har en utbildning där futsal kommer ingå i programmet, berättar Florentin i en Borås AIK-sändning och lägger till:

– Det startar till hösten, så de som är födda 02 och börjar gymnasiet i höst är välkomna att söka.

Två-tre gånger i veckan kommer den som blir antagen att få möjlighet att träna futsal i fina Boråshallen. Det skriver gymnasieskolan på sin hemsida. Skolan, som har flera idrottsutbildningar sedan tidigare, startar nu alltså en helt ny med inriktning futsal.

– I och med att vi har nått framgångar här i Borås AIK så tror jag att det kommer gå bra. Sedan har vi en tradition i Borås i och med Mariedal Cup som är väldigt stort runtom i hela landet. Så jag tror att det kommer gå jättebra faktiskt, avslutar Florentin.

LÄS MER: Ny seger för Borås – Arjan Mostafa tvåmålsskytt

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img