Förutsättningar: Torslanda IK är ute efter revansch i kvällens derby

Ikväll, onsdag, är det endast en match i SFL som ska spelas. Det är ett Göteborgsderby i den södra serien där Gais Futsal tar emot Torslanda IK på sin hemmaplan i Lisebergshallen med start kl 19.45.

Det är ett revanschhuget Torslanda som man kommer att få se efter att ha förlorat i det första mötet då Gais Futsal var numret starkare när man besegrade Torslanda IK i en målrik match med 6-9.

Gais Futsal krossade tabeljumbon Skövde senast med 14-4 medan Torslanda IK kommer från en blytung förlust mot IFK Uddevalla som blev slutspelsklara genom seger med 1-3.

Det grönsvarta laget från Göteborg som ligger näst sist i tabellen har ingen chans till årets slutspel i SFL. Det behövs en poäng för att vara helt klara från att inte bli tabelljumbo. Dock ska det väldigt mycket till för att man ska komma sist i år. Den teoretiska chansen som finns är att Skövde ska vinna sina två sista matcher medan Gais ska förlora och målskillnaden mellan lagen är 46 mål.

Torslanda IK har en slutspelsplats att spela om och i denna matchen krävs det poäng från laget. Man ligger just nu på en slutspelsplats då man placerar sig på plats nummer 4 i tabellen med lika många poäng som Skoftebyns IF (19). I den allra sista omgången ställs just Skoftebyns IF mot Torslanda IK som kan bli en helt avgörande match om vilket lag som får ha chans att lyfta SM-bucklan.

LÄS OCKSÅ: Så spelas kvalet till SFL – allt du behöver veta

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img