Efter kaoset – Strängnäs får flyttat matchen

Division 1 Södra Svealand är ett getingbo utan dess like. Efter nio spelade matcher toppar Söder serien på 20 poäng, tätt följt av Strängnäs på 19 och IFK Aspudden-Tellus på 18.

Allt blir alltså avgörande i sista omgången, där Söder tar emot just IFK Aspudden-Tellus medan Strängnäs möter IFK Nyköping. Problemet är bara att matchen mellan Strängnäs och Nyköping, där det sistnämnda inte har något att spela för, spelas dagen innan Söder mot Aspudden-Tellus. Detta gör att de båda lagen kan luta sig mot det resultat Strängnäs nu får.

MISSA INTE: Sverige har fått en ny FIFA-domare

Skulle Strängnäs spela oavgjort eller förlora räcker det med oavgjort för Söder för att kvalificera sig till kvalet. En matchplan man kommer ha goda förutsättningar att förbereda i och med att Strängnäs spelar dagen innan. Vinner Strängnäs däremot måste också Söder vinna, i en match där IFK Aspudden-Tellus helt plötsligt inte heller får något att spela för.

– För tillfället finns det inga tider, kommunen letar efter lösningar. Strängnäs har pratat med förbundet, som i sin tur hört av sig till kommunen, där man gett svaret att inga lediga tider finns. Just nu vet jag inte hur vi skall lösa det, säger tränare Jeremias Varas i IFK Nyköping.

Robin Rosenstam i Strängnäs kommenterar också händelsen:

– Det är tråkigt att förbundet gör en sådan här miss, tråkigt att inte alla lag får avsluta serien med samma förutsättningar. En kvalplats till SFL står på plats, därför hoppas vi att vi kan hitta en lösning och flytta matchen. Vi som motståndare tog fram en ledig tid på söndagen de kunde bokat, men dagen efter var den spärrad. Från vår sida tog vi för givet att alla skulle spela sista omgången samtidigt.

När vi når Rosenstam under torsdagen berättar han att man lyckats flytta matchen till söndagen, klockan 18.30, vilket gör att sista omgången kommer att spelas under samma dag.

– Skönt att matchen flyttas till söndagen. Dock väldigt tråkigt att detta inte kunde göras direkt, när vi frågade för två veckor sedan. Vi har skickat flera lediga tider till motståndarna, så detta borde varit löste förra helgen. Nu går vi för tre poäng och hoppas vi når SFL-kvalet!

LÄS ÄVEN: Torslanda segrande i derbyt

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img