Nacka Juniors slutspelsklara efter seger mot Djurgården

På fredagskvällen när många normalt sett är hemma och tittar på mysprogram, så spelades det en match i SFL Norra mellan Nacka Juniors FF som tog emot Djurgårdens IF hemma i Nacka Bollhall. Nacka spelade för att säkra slutspelsplatsen.

Det är en snäll första halvlek där de deltagande lagen har svårt att skapa något vettigt i sina anfall, dels på grund av bra organisation i försvaren. Chanser dyker upp då och då men inget som får nackhåren att resa sig i publiken.

Hemmalaget kan dock ta ledningen genom Sanneh som nickar en långboll som Djurgårdarna missbedömer. Younes gör en snabb replik vilket lagen går till paus med efter en halvlek som har haft en röd tråd. Nacka kunde dock avsluta halvleken med flera avslut som inte ledde någonstans.

LÄS ÄVEN: Här är spelarna som får chansen i landslagets SFL-camp

I andra halvlek är Djurgården det piggare laget som också hotar med kontringar som stoppas av uppoffrade hemmaspelare. Nacka jobbar sig in i matchen men gästerna ger inga ytor vilket gör att det mest blir bollrull runt djurgårdarna, men Hellberg lyckas trassla sig in framför slottet spelar ut bollen till Marrah som kan avsluta från distans.

Djurgården försöker därefter att pressa högre upp på planen vilket öppnar upp ytorna, vilket Nacka utnyttjar när Hellberg utökar Nackas ledning. Djurgården tar en timeout och tar in en joker för att få tryck på Nacka, något som inte ger resultat och Nacka kan vinna med 3-1.

I och med segern så är Nacka Juniors klara för sitt första SM-slutspel någonsin.

Matchfakta

SFL Norra

Nacka Juniors FF – Djurgårdens IF 3-1(1-1)

Målskttar, Nacka: Lamin Sanneh, Yanku Marrah, Seth Hellberg

Målskyttar, Djurgården: Rami Younes

MISSA INTE: SFL-tränaren blir förbundskapten för damlandslaget

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img