Nu börjar resan mot EM: ”Vi vill vara med från början”

Under fredagen presenterades Muffe Bajraktarevic, huvudtränare i Norrköping, som den nya förbundskaptenen för det nystartade svenska damlandslaget.

2019 kommer den första EM-turneringen för damer att spelas, och under 2018 inleds kvalet dit. Den chansen ville inte Sverige missa.

– Det har pågått diskussioner en längre tid om när och hur vi ska starta ett damlandslag. När Uefa beslutade att starta ett Europamästerskap för damer kände vi att det är rätt läge att vara med från början och då började vi titta på det mera i detalj, säger Per Broberg som är utvecklingsansvarig för futsal hos SvFF till förbundets sajt.

– Vi har haft ett arbete som pågått under hösten kan man säga och kikat lite på struktur, organisation och då även vilka personer som ska bli involverade i starten av den här verksamheten.

LÄS MER: ”Jag andas futsal”, säger vår nya förbundskapten

Valet föll på alltså på Bajraktarevic, som kastas in i hetluften direkt. Flera tuffa möten väntar.

– Vi har ju spelat matcher med vårt flicklandslag från 2016 och hur hårt man kan dra parallellerna där är väl oklart. Vi har mött Spanien, Portugal och Italien med 17-åringarna och man får säga att vi ligger efter, men samtidigt tycker jag inte att glappet är så stort där som det kanske är på herr- och pojksidan, säger Broberg och fortsätter:

– Det är klart att de bästa lagen på damsidan, framför allt kanske Spanien, Portugal och Ryssland, de ligger ett par snäpp över oss. Framför allt har de en struktur för futsal i de länderna med tävlingsspel och utbildningar dit vi inte har kommit ännu och särskilt i Spanien och Portugal har man spelat i många år på dam- och flicksidan. Jag hoppas att vi kan stå oss bra i konkurrensen mot det övriga skiktet som kommer där bakom.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img