Dramatik när FC Diaspora spelade hem seriesegern

Division 1 nordvästra Götaland skulle under lördagskvällen avgöras i en match mellan Nol IK och FC Diaspora. En match som innehöll allt man kan önska sig. Läget innan matchen var glasklart. Det lag som stod som segrare efter matchen skulle även vinna serien, ett oavgjort resultat däremot skulle ge Färgelanda IF chansen att spela hem serien i deras sista match.

Diaspora startar matchen klart bäst och håller ett högt tempo, och redan i den tredje minuten tvingas Nol till ett målvaktsbyte på grund av skada. Diasporas höga tempo resulterar i ett ledningsmål i matchminut åtta, strax därpå utökar Diasporas bästa målskytt Liridon Kalludra ledningen till två måls ledning helt rättvist. Nol jobbar sig in i matchen och det är ställningskrig sista fem minuterna av halvleken.

LÄS VIDARE: Liridion Kalludra lyrsik efter matchen: ”Helt sjukt”

Redan efter dryga minuten in i andra halvlek har Nol dragit på sig fyra stycken frisparkar. I den 27:e minuten drar man på sig sin femte frispark, en frispark som Diaspora förvaltar på bästa sätt till en 0-3-ledning. Men redan i anfallet efter blir en Nol-spelare bryskt tagen i målområdet och domaren tvekar inte för en sekund. Straffspark och Bryan Johansson placerar säkert bollen i nättaket. Diaspora fortsätter spela med ett högt tempo och snabba omställningar och gör 1-4 med dryga tio minuter kvar att spela.

Med underläge 1-4 och bara vinst som gäller går Nol över och spelar jokerspel, ett lyckat drag skulle det visa sig när man reducerar till 2-4 i den 34:e matchminuten. Nol har nu allt spel och Diaspora försvarar sig bra i fyra mot fem-spel, det blir många omställningslägen som Diaspora dock inte kan förvalta.

Som så många gånger förut kan det mesta hända i matchens slutskede. Med bara två minuter kvar av matchen kliver Joakim Olausson fram och ger matchen nerv med sitt 3-4 mål. Klockan står sedan på 39:32 när samma Joakim kvitterar till 4-4. Detta resultat ser lagen som en förlust då Färgelanda nu kan gå om båda lagen vid vinst i sin match. Ett konstigt scenario som man sällan skådar utspelar sig sista 30 sekunderna. Båda lagen spelar utan målvakter för att få in ett segermål. Diaspora kommer helt fri mot ett tomt mål men en glidtacklande Nol spelare rensar bollen till hörna. Det återstår bara sju sekunder när Diaspora spelar in hörnan som styrs i mål och vilt jubel utbryter på planen.

Diaspora är nu klara för SFL-kval!

Matchfakta

Division 1 nordvästra Götaland

Nol IK – FC Diaspora 4-5 (0-2)

Målskyttar Nol IK: Bryan Johansson, Patrik Dyrestam, Joakim Olausson 2

Målskyttar FC Diaspora: Arlind Sadriu, Liridon Kalludra, Shkëlqim Nuhiji, Patrik Adamczyk Nora Azizi.

LÄS ÄVEN: Vega vill ta sitt Skoftebyn till slutspel

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img