Förkrossande seger för Skoftebyn över stukat Malmö

Ett stukat Malmö, utan trion Kristian Legiec, Patrik Burda och Pajtim Abazi, åkte upp till Trollhättan för att möta slutspelsjagande Skoftebyn. Hemmalaget jagar som bekant en av de fyra platserna till slutspelet. Inför matchen låg man på en fjärdeplats, endast målskillnad skiljde dem åt femman Torslanda, som har en match mer spelad.

Skoftebyn skulle visa direkt att man är hungriga efter slutspelsmatcher, när Krister Andersson kunde göra ettan för hemmalaget. Därefter skulle Malmö snöpligt göra ett självmål, när Agon Beqiri spelade bollen på en Malmöspelare och in.

Daniel Burda fick för dagen axla rollen som lagkapten för gästerna, och skulle göra så med spelande tränare Robin Armandt i laget. Målvakten skulle visa på ett fint spel med fötterna, och drog också på ett skott från hela planen där målvaktskollegan Arvid Sterner lär ha satt hjärtat i halsgropen.

LÄS ÄVEN: Lindahl fortsatt obesegrat

Armandt var som alltid trygg med bollen, och fenomenal i målet där han bjöd på flertalet svettiga räddningar. Dessvärre spelade det ingen roll när en kommunikationsmiss värt namnet gjorde att en Malmöspelare friställde Carl Lext som kunde sätta kanske karriärens enklaste mål i öppet mål.

Bortalaget skulle inte alls sakna chanser, där ynglingarna Ken Legiec och Oscar Jägare stod för många fina prestationer. Daniel Burda visade på lugn med bollen, men blev ofta tillbakapressad av Skoftebyns höga press.

Andra halvlek började i ett rasande tempo, där båda lagen bytte chanser med varandra. Malmö saknade absolut inte chanser, även om det kanske oftast var Skoftebyn som hade de farligaste lägena.

Robin Armandt drog till i stolpen, så det sjöng i hela hallen. Däremot var det hemmalaget som skulle få sjunga mest under söndagen, när man för fjärde gången spelade sin måljingel efter Jesper Thorsells 4-0.

Daniel Burda skulle också kliva fram för Malmö, där han efter en fantastisk soloprestation kunde spräcka Arvid Sterners nolla och ge lite positiv energi till bortalaget. Armandt försöka bygga på den positiva energin genom jokerspel, men det skulle inte vara något framgångsrecept.

Istället för att pressa på lyckades man aldrig hota med jokerspelet, utan Angelo Vega skulle istället sätta ett mål över halva, innan Carl Lext satte sitt andra för kvällen. Som många gånger i matchen skulle det vara i samspel med Fredrik Larsson.

Maksym Romanko, som hade stått för passen till Carl Lext i första halvlek, skulle få en liten revansch i ytterligare ett reduceringsmål. Malmö kom dock aldrig närmre, utan får istället åka hem med ytterligare en förlust i bagaget.

Matchfakta

SFL Södra

Skoftebyns IF – Malmö City 7-2 (3-0)

Målskyttar, Skoftebyn: Krister Andersson, Självmål, Carl Lext 2, Jesper Thorsell, Gustaf Rådström, Angelo Vega

Målskyttar, Malmö: Daniel Burda, Maksym Romanko

SE ÄVEN: Nacka klara för slutspel

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img