Slutspelsklara Örebro FC överkörda av tabelljumbon – som tog fjärde raka

Örebro FC har sedan en tid tillbaka säkrat en plats i kvartsfinalerna. Det märktes av när de under söndagen tog emot tabelljumbon Falcao.

Falcao spelar dock inte som ett lag som ska ligga sist i tabellen. Under de senaste omgångarna har någonting hänt och laget har börjat plocka poäng på löpande band. Segern mot Örebro FC var lagets fjärde raka seger, och nu klättrar man också i tabellen.

Visserligen har man i skrivande stund en match mer spelad än övriga toppkonkurrenter, men laget som såg ut att sluta toksist är nu uppe på en kvalplats. Under sig har man Norrköping och KFUM Linköping, som senare under söndagen ställs mot varandra. Förloraren i den matchen tar över Falcaos jumboplats.

Örebro FC spelade i den första halvleken med jokerspel, antagligen för att bli än mer trygga i det spelet inför slutspelet. Men ett jokerspel brukar man ofta plocka fram för att göra mål. Här blev det raka motsatsen.

Falcao ledde matchen med hela 4-0 i paus. Gästernas 5-0 kom i inledningen av den andra halvleken, och 6-0 med tre minuter kvar av matchen.

Mirza Turan skulle dock med endast tre sekunder kvar få in en reducering åt sitt ÖFC, och slutresultatet skrevs till 1-6.

SFL Norra

Örebro FC-Falcao FC 1-6 (0-4)

Målet, ÖFC: Mirza Turan

Målen, Falcao: Tolga Ayranci 2, Hadi Nasirian, Jakob Cherkani, Gabriel Diaz, Admir Catovic