Uddevalla jagar revansch i seriefinalen mot Borås: ”Haft svårt mot dem”

Borås AIK kan vid poäng i söndagskvällens match mot IFK Uddevalla Futsal säkra seriesegern i SFL Södra. Laget hade precis samma förutsättningar inför den förra omgången mot Skoftebyn, men där var det sistnämnda laget starkare.

IFK Uddevalla vill däremot inte låta kvällens motståndare få fira, och så har de revansch att utkräva. Borås vann nämligen det första mötet mellan lagen, då hemma i Agnebergshallen efter ett sent avgörande.

–  Vi vill vinna för att behålla andraplatsen. IFK Göteborg möter Skövde som redan åkt ut, säger matchcoach Mikael Alfredsson till Bohusläningen.

Tabelltrean Blåvitt ligger två poäng bakom inför den här omgången, och Uddevalla vill inte låta en av de största rivalerna passera i tabellen.

LÄS OCKSÅ: Skoftebyn körde över Malmö – slutspelet nära

Med i Uddevallas matchtrupp mot Borås är nyförvärvet Kristian Legiec, men däremot saknas ett antal viktiga namn.

– Vi får se vad han går för med duktiga spelare runt sig. Han är en rutinerad målskytt som vet hur vi spelar och anpassar sig relativt enkelt, kommenterar Alfredsson.

Spelarna som saknas är Mergim Berisha, Mahmoud Al-Mouti, Donat Gashi, Hector Maravalla och Albert Hiseni. De fyra förstnämnda dras med skador och Hiseni är bortrest.

– Borås är ett offensivt lag med stor spelglädje. Sedan har de blivit bättre defensivt med tränaren Petter Florentin. Vi har haft svårt på bortaplan mot dem och det handlar om att ligga rätt i positionerna, hålla en hög press, använda fantasin i offensiven och sätta våra chanser, säger han och varnar för motståndarnas Fehim Smajlovic och Irfan Delimedjac.

Matchen drar igång 18.00 i Boråshallen. Är du inte på plats sänds den även via Borås AIK:s Solidtangokanal.

LÄS ÄVEN: Dramatik ända in i slutet när Diaspora säkrade seriesegern

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img