Underläge från start – nu klara för SFL-kval

Bara oavgjort hade räckt för FC Mellerud, för att vinna serien och bli klara för SFL-kval. Trots underläge i hela matchen lyckades man dock vända, och vinna med uddamålet på bortaplan mot Vara SK.

FC Mellerud hade allt i egna händer efter att FC Lidköping United ”bara” vunnit med uddamålet på hemmaplan mot Afghanska FC. En stor målskillnad hade behövts för att hålla hoppet uppe hos Västgötarna. Men trots underläge från start för Mellerud, så växte inte hoppet för United, då Mellerud kunde hålla jämna steg och knipa segern tillslut.

– Det var en bra match, jag tycker att de förtjänade sina mål. Men så fort de gjorde ett mål växlade vi upp och kvitterade, berättade ansvarige Valon Gashi, dock avstängd i denna match.

FC Mellerud såg till att rotera i truppen och låta de spelare som inte fått så mycket speltid under säsongen, lira matchen.

– De som fick speltid gjorde det jätte bra, bland annat Pajtim Beka och Halid Zekovic gjorde en hel match. Vi lät de som inte fått spela så mycket få speltid. Alla är ju bra, så det spelar ingen roll vem som spelar, alla har bra kvaliteter, så det är gött att se att oavsett vem man spelar med så kan laget prestera och killarna visar att de förtjänar speltid, berättade Gashi efter matchen.

Nu väntar ett spännande kval, där man ännu inte vet vilket lag Mellerud ställs emot.

– Det spelar ingen roll för oss. Vi ska försöka slå vilka vi än möter. Det kan bli något av lagen från närheten, Gais, Diaspora eller kanske Halmstad. Förra året gick de geografiskt, borde kanske vara så nu, det är en stor kostnad med resorna, men det kommer bli ännu längre resor om vi går upp, berättar Gashi.

Matchfakta:

Division 1 Norra Götaland

Vara SK – FC Mellerud 4-5 (1-1)

Målskyttar, Vara: Gustav Ejdestig, Kristoffer Ejdestig, Uno Gunterberg, Gustav Ejdestig

Målskyttar, Mellerud: Simon Schullström Jansson, Vedat Mehmeti, Pajtim Beka 2, Nerkez Berisa

LÄS ÄVEN: Hammarby vann måstematchen 

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img