Hammarby kämpade för sin överlevnad – och vann

Eriksdalshallen stod redo för mötet mellan Hammarby och ÖSK Futsal. Hemmalaget har gått en rejäl kräftgång och slåss för sitt liv för att hänga kvar i SFL. ÖSK å andra sidan har gått som en raket upp i tabellen.

Bortalaget vilade ett gäng spelare, bland annat Alexander Florén och Anel Coralic som varit två tongivande spelare för ÖSK. Även Dana Kuhi och Fedja Jelecak fick stanna hemma i Örebro.

Målvakt Poja Tahimi, nyss uttagen till landslagslägret i Örebro, var avstängd för Hammarby, vilket gjorde att man fick ställa Felix Lindeberg. På laguppställningen stod också Alli Darwich, som alltså nu även skrivits över som spelare till Hammarby.

Tidigt i matchen kunde Amel Rastoder servera Hussein Fawaz, som satte första målet. Därefter skulle det bli en böljande match, med mycket Hawaii. Jose Monteiro avslutar ett anfall och sätter kvitteringen.

LÄS ÄVEN: Legiec låg bakom de mesta

Hammarby spelar tufft och får också en långstraff emot sig, en straff som Simon Blomqvist inte kan förvalta. Han skulle få sin revansch när han satte tvåan senare, innan Özgür Yasar kvitterade matchen återigen.

Därefter skulle ÖSK få en straff från sex meter, efter en tilltrasslad situation i Hammarbys straffområde. Alli Darwich var frustrerad och kände sig manad att kliva in, vilket han också gjorde. Ut med Lindeberg och in med Darwich, som inte klarade av att mota Hussein Fawaz hårt placerade skott.

Andra halvlek börjar snabbt med en kvittering från Hammarby. Därefter skulle ÖSK få flertalet chanser, där man inte lyckas överlista Lindeberg. Patrick Mallengren, aktuell till landslagslägret i Örebro, smäller dit fyran och för första gången i matchen är hemmalaget i ledning.

ÖSK Futsal tar timeout, då matchen snarare väger mot Hammarbyseger än ÖSK-kvittering. Simon Johansson får stå för ett par vassa parader, när hemmalaget bombar på som de inte gjort något annat.

Flera tuffa närkamper avlöser varandra och känslorna är påtagbara. Simon Johansson följer med upp i anfallen som joker, för att sätta ytterligare press på Hammarbyförsvaret. Däremot räcker de inte, utan Hammarby vinner matchen.

I och med vinsten står det också klart att ÖFC är seriesegrare i SFL Norra.

Matchfakta

SFL Norra

Hammarby IF – ÖSK Futsal 4-3 (2-3)

Målskyttar, Hammarby: Jose Monteiro, Özgür Yasar, Elvir Spahovic, Patrick Mallengren

Målskyttar, ÖSK: Hussein Fawaz 2, Simon Blomqvist

MISSA INTE: IFK Göteborg klara för slutspel

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img