Halmstads BK knep kvalplatsen: ”Gått väldigt, väldigt bra”

Halmstad Futsal Klubb gick inför säsongen in under anrika Halmstads BK:s flagg och vilken succé det blev. Laget har under säsongen tillhört toppen i division 1 Södra Götaland och i sista omgången säkrades seriesegern och kval till SFL, efter att ha besegrat förhandsfavoriterna FC Rosengård med 5-4 i en ren seriefinal.

– Det har gått väldigt, väldigt bra under säsongen och vi visste att vi skulle vara med och kriga om det, men vi såg inte oss som seriesegrare, kommenterar tränaren Per Lunnebjer till klubbens hemsida.

Han ser fram emot kvalet och förklarar varför det har gått så bra.

– Vi har lyckats behålla stora delar av laget och kunnat jobba vidare på vårt grundspel. Inför säsongen fick vi in några spelare som har ökat konkurrensen på varje position. Alla behöver göra sitt jobb för att kunna få plats i starttruppen och det har sporrat.

Nu väntar kval till SFL där Halmstad antingen kan få möta ett lag från SFL eller ett av de övriga division 1-lag som är kvalificerade. Lunnebjer tror att chanserna till avancemang är goda.

– Av tidigare erfarenhet så har vi hänge med bottenlagen i SFL och nu känns vi vassare. Chansen finns helt klart!

LÄS ÄVEN: Skara FC blev utan motståndare i division 2

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img