MARDRÖMSBESKEDET: Båda lagens målvakter skadade

Under onsdagen arrangerade förbundet en SFL-camp för SFL Södra i Torslanda, dit varje lag representerades av två spelare som respektive tränare valt ut.

Matija Dulvat fanns på plats, precis som assisterande förbundskapten Lasse Ternström. Alen Jukic fanns med för att drilla de fyra målvakter som valts ut av förbundskaptenerna i samråd med lagen.

Det skulle visa sig att det var bra att just fyra målvakter var uttagna. I en sekvens under en skottövning glider Torslandas målvakt Viktor Jansson in i ena stolpen och spräcker ögonbrynet. Skadan gör att han också får tejpas rejält för att stoppa allt blod.

Efter en sjukdomsvistelse är han nu ett par styng rikare, och har förhoppningar på att vara med under matchen mot Skoftebyn på söndag.

MISSA INTE: Division 1-laget vill slå ihop sig med fotbollsförening

Just Skoftebyn och deras målvakt Eric Broman, som brottats med en skada i baksida lår under säsongen skulle senare också få kliva av med en befarad bristning. Detta gör att respektive lag under den viktiga söndagsmatchen, Eric Broman och Viktor Jansson, är oklara för spel.

Skoftebyn har sedan tidigare landslagsmeriterade Felix Nordenfors handledsskadad. Däremot skall Arvid Sterner, som vaktat stolparna de senaste matcherna, vara tillgänglig för spel.

För Torslanda ser det mörkare ut, med Andreas Bertilsson som fortfarande rehabiliterar sig efter knäoperationen och Peter Paananen som ådragit sig två hjärnskakningar på kort tid. Målvakten David Thylén har tidigare förstärkt Torslanda under en period där Jansson var skadad, mycket talar för att också han blir valet om ingen annan målvakt finns att tillgå.

Fredrik Augustin har en historia som joker, där han faktiskt spelade sista omgången mot Borås, föregående säsong, mellan stolparna som målvakt. Kanske blir det han som blir reservplanen om Viktor Jansson inte får spela?

LÄS ÄVEN: Målvaktens känga till landslagsledningen

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img