Djurgården ska ta tillbaka slutspelsplatsen – från största rivalen: ”Älskar viktiga matcher”

Djurgårdens debutsäsong i SFL har varit imponerande med bland annat två raka derbysegrar i mötena med Hammarby.

Säsongen har varit såpass bra för Stockholmslaget att man länge suttit på en av fyra slutspelsplatser. Men den senaste tidens svaga resultat har gjort att man tappat den, och ligger nu på en femteplats. Ny fyra är istället lagets största rival, Hammarby.

– Känslan är bra. Vi har gjort bra insatser trots förlusterna mot ÖSK och Nacka. Däremot var förlusten mot Falcao en genomdålig insats, säger tränaren David Bergqvist och förklarar den senaste tidens svaga resultat:

– Vi har haft ett halvdussin skador plus sjukdomar men ändå gjort bra matcher. Så med det i bagaget har vi en positiv syn på morgondagen.

Ja, söndagen blir avgörande. Precis så som en sista omgång i en serie ska vara. Tre lag går säkra in i slutspelet: Örebro FC, Nacka Juniors och ÖSK Futsal. Sedan kämpar fyra (!) lag om den sista platsen i kvartsfinalerna.

LÄS MER: Här är alla förutsättningar inför avslutningen – lag för lag

Djurgården är ett av de lagen. Man avslutar seriespelet mot seriesegraren Örebro FC, som precis som de själva haft en knackig period den senaste tiden.

– Som det ser ut nu får vi tillbaka några spelare från skador. Mot ÖSK och Falcao missade vi våra chanser, och det måste vi göra annorlunda mot ÖFC. Allt kan hända imorgon (söndag) och vi skall göra vårt i vår match helt enkelt.

Djurgården ligger inför den sista omgången på samma poäng som fyran Hammarby. Seger krävs mot ÖFC, samtidigt som Hammarby tappar poäng. Då är man i slutspel. Det kan dock även gå vägen om de båda lagen vinner sina matcher, men då gäller det att Djurgården vinner med sex mål fler än vad Hammarby gör i sin match mot Norrköping.

Nu är det bara att tuta och köra, eller?

– Känslan kring morgondagen är bra, och personligen älskar jag viktiga matcher. Och jag vet att truppen delar min inställning!

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img