SFL Norra: Förutsättningarna inför sista omgången – lag för lag

I norra serien har vi två slutspelsklara lag, ett lag som i princip är klart för slutspel och fyra lag som kämpar om den sista slutspelsplatsen. Inte nog med det är det flera lag som kan åka ut eller hamna på ett kval för att få stanna i ligan till nästa år. Något som är anmärkningsvärt är att de fyra lag som just nu ligger på slutspelsplats möter alla lag som ligger under slutspelsstrecket.

Örebro FC är redan seriesegrare men laget har inte alls gått bra på sistone. Man möter Djurgården i sista matchen och frågan är om man har motivation att bjuda upp till kamp. Laget förlorade senast med hela 6-1 mot Falcao och man har problem i och med att fotbollssäsongen har börjat. Skärper inte laget sig till slutspel lär man bli ett tacksamt byte för den som slutar fyra i SFL Södra.

Nacka Juniors FF studsade tillbaka fint på vinnarspåret efter krysset mot Linköping i den elfte omgången och förlusten mot Örebro FC i den tolfte omgången. Man slog Djurgården med 3-1 och säkrade därmed avancemang. Det är dock 5 poäng upp till Örebro FC som man inte kan rå på, men man kan sluta trea och därmed, med största sannolikhet få möta svenska mästarna IFK Uddevalla om man inte sköter sina kort rätt i den sista omgången. Falcao står för motståndet i den sista omgången och det lär bli en av de mest intressanta matcherna i den sista omgången.

Örebro SK låg illa till i början av säsongen men skärpte sig rejält och började ta in den ena trepoängaren efter den andra. Senast förlorade man dock en jämn tillställning mot Hammarby då man fick ge sig med siffrorna 4-3. ÖSK har fortfarande chansen att ta andraplatsen då man ligger en poäng bakom Nacka och teoretiskt sett kan man även förlora sin slutspelsplats. Fast det ska mycket till för att det ska hända. Hammarby behöver ta igen 21 mål och Djurgården 27 för att det ska ske samtidigt som ÖSK förlorar sin match. Linköping som gästar ÖSK på söndag lär bjuda upp till dans då man har chans att ta en slutspelsplats vid vinst.

Hammarby IF FF har slagit bägge Örebro-lagen med 4-3 det två senaste omgångarna. Man har just nu den sista slutspelsplatsen tack vare 18 poäng och bättre målskillnad. När man gästar Norrköping på söndag lär man göra det med en stor dos självförtroende. Just Hammarby har allt att förlora i en sån viktig match så det gäller att inte börja darra. Man kan nämligen hamna på negativt kval om det vill sig riktigt illa.

LÄS ÄVEN: Stockholm Futsal Club vill slås ihop med en större förening

Djurgårdens IF FF har lika många poäng som Hammarby men sämre målskillnad med 6 mål. Vinner man sin match så går man vidare till slutspel om Hammarby tappar poäng. Tappar man poäng i den sista omgången så kan man med stor sannolikhet hamna på negativt kval i serien. Man tar emot serieledarna Örebro FC i den sista omgången. Men med tanke på hur det har sett ut för ÖFC den senaste tiden så lär man inte vara allt för rädda.

KFUM Linköping har liksom förra säsongen vaknat till liv i slutstriden. Man ligger en poäng bakom Djurgården och Hammarby och har en jämbördig målskillnad med Hammarby. Man tar faktist slutspelsplatsen om stockholmslagen tappar poäng samtidigt som man vinner. Och det scenariot är inte omöjligt då vi sedan tidigare sett att alla lag kan slå alla i denna serie. I värsta fall kan Linköping åka ut direkt ur den högsta serien. För detta krävs att både Falcao och Norrköping tar full pott samtidigt som Linköping förlorar mot ett svårslaget ÖSK på bortaplan.

Falcao FC Stockholm är seriens formstarkaste lag. Man var borträknade och glömda ett bra tag. Men under 2018 har man tagit den ena tunga segern efter den andra. Senast tvålade man dit serieledaren ÖFC på bortaplan med hela 6-1. Nacka Juniors som kommer på besök lär få något att bita i under söndagen. Frågan är bara om inte Falcao vaknade till en aning försent. Man måste nämligen vinna sista matchen samtidigt som Hammarby, Djurgården och Linköping förlorar sina matcher för att man ska kunna ta en slutspelsplats. Förlust är dock inget alternativ då man antingen stannar kvar på kvalplats eller slutar sist i tabellen.

Norrköping FK som överraskade alla inledningsvis och kämpade om serieledning runt jul har tappat allt. Chansen finns att man tar en kvalplats men det krävs att andra resultat går lagets väg. Norrköping har gjort fem mål mer än serieledaren ÖFC vilket måste vara något unikt. De har inte riktigt haft turen med sig och frågan är om man lyckas vända den negativa trenden när Hammarby gästar i den sista omgången.

Örebro Futsal Club 13 9 0 4 45-35 10 27
Nacka Juniors FF 13 7 1 5 54-51 3 22
Örebro SK Futsalklubb 13 6 3 4 66-49 17 21
Hammarby IF FF Futsal 13 6 0 7 37-41 -4 18
Djurgårdens IF FF 13 6 0 7 47-57 -10 18
KFUM Linköping 13 5 2 6 44-49 -5 17
Falcao FC Stockholm 13 5 0 8 45-53 -8 15
Norrköping Futsal Klubb 13 4 2 7 50-53 -3 14

 

MISSA INTE: ”Hur skall jag motivera dem?!”

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img