Blåvitt avslutade på topp – tredjeplatsen i hamn efter säker seger mot Borås

Borås AIK har varit helt suveräna i årets upplaga av SFL Södra, och det slutade med en välförtjänt serieseger.

Men till slutspelet tar man med sig tre raka förluster. Den tredje kom under söndagen borta mot IFK Göteborg. Där vann hemmalaget med klara 8-3.

Den första halvleken var dock bra mycket jämnare än vad slutresultatet senare skulle bli. 1-1 var resultatet efter halva matchen, och det var en välspelad match med skarpt försvarsspel från båda håll.

I den andra halvleken kom Göteborg ut och var riktigt hungriga. Segern skulle bli deras, så var det bara. Man gick snabbt upp i ledningen, och den utökades gång på gång. Med tio minuter kvar av matchen var ställningen 5-1.

Då tar Baik en timeout, och kör efter det med jokerspel. Det resulterar i en målrik avslutning som till slut alltså slutar i en 8-3-seger.

Resultatet förändrar ingenting för de här två lagen. Borås AIK slutar på en förstaplats, och IFK Göteborg på en tredjeplats. Däremellan hamnade IFK Uddevalla som vann sitt möte med Gais.

SFL Södra

IFK Göteborg Futsal-Borås AIK 8-3 (1-1)

Målen, IFK: Oskar Örth 2, Simon Chekroun, Nima Kadivar, Anton Lundqvist, Kristoffer Melin, självmål

Målen, Baik: Fehim Smajlovic, Henrik Svedberg, självmål