Först succé – nu tvekar ÖSK-tränaren på fortsättning: ”Måste fundera på om jag är rätt man”

När Fredrik ”Honken” Holmquist tog över Örebro SK Futsal befann klubben sig i ett krisläge. Man låg då på en nedflyttningsplats, och klubben behövde agera.

Tränaren Mikko Seppälä sparkades, och in kom då ”Honken” i hans ställe. Därefter tog laget sex raka segrar och Honken-effekten var ett faktum.

Slutspelet säkrades, vilket han såg som en bonus. Men när nu seriespelet avslutats så är det med raka förluster. Under söndagen kom den andra, i matchen mot KFUM Linköping.

– Läget var så prekärt när jag tog över, och mitt mål var att klara kontraktet. Nu får vi alla en bonus men slutspel, så det är bara att tacka och ta emot, säger Holmquist till NA.

LÄS MER: Så spelas kvartsfinalerna

Många i föreningen kan pusta ut. Dels för att man säkrade ett nytt kontrakt till nästa års nationella serie, men också för att återigen tagit sig till slutspel. Men att det skulle vända från nedflyttningsplats till en slutspelsplats förvånar inte ”Honken”.

– Definitivt inte, det här är ett bra gäng och bra futsalspelare. Det är ju så, man rannsakar sig själv efter varje match och nu när vi har tre negativa matcher så undrar man ju om jag är rätt man att leda ÖSK Futsal. Jag var det i början, men kanske inte i längden. Men jag gjorde det jag skulle, vi klarade kontraktet.

Han får då frågan om han tänkt sluta.

– Nej men man måste ju hela tiden fundera. Vi har ungefär samma spelidé som när vi vann sex raka, som nu när vi har tre matcher med negativt resultat. Då måste man fundera om jag ska leda laget nästa säsong, det kanske jag inte är.

I kvartsfinal väntar nu IFK Uddevalla. En repris från fjolårets semifinal. Då vann IFK Uddevalla, som senare också korades till svenska mästare.

LÄS ÄVEN: Se 13-åringens magiska debut för IFK Uddevalla

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img