SvFF-ordförandens vädjan till kommunerna: ”Futsalen måste konkurrera på samma villkor”

Futsalen bara växer och växer, och en som gläds stort med sportens utveckling är Svenska Fotbollförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson. Han har i ett inlägg på Fogis uttryckt uppskattning till den relativt nya sporten, men samtidigt också en önskan om att landets kommuner låta futsal komma in på riktigt.

Här är ett axplock från det han skriver:

”Futsalens explosionsartade utveckling är förstås oerhört glädjande. Här har vi en inomhusidrott som är lättillgänglig, internationell och med sin hemvist i fotbollsfamiljen kan dra nytta av de strukturer och den erfarenhet vår rörelse besitter.

Det borde vara frid och fröjd med andra ord, men jag kan ändå inte låta bli att känna en viss oro. Just i dessa dagar inleds ett arbete runt om i landets kommuner, nämligen med fördelning och tidläggning av den kommande höstens halltider. Futsalen konkurrerar givetvis om halltiderna, en knapp resurs på många håll, men vi gör det tyvärr inte på lika villkor på alla ställen.

Det vi ser som självklart, att vi har en etablerad inomhusidrott med fler föreningar och utövare än alla övriga bollsporter sånär som på innebandyn, är ingalunda solklart överallt. När halltiderna ska fördelas får futsalen på många håll inte den tilldelning som förtjänas. Idrottens utveckling hämmas och ungdomar nekas chansen att få utöva sin sport.

På vissa håll är insikten förfärande låg. Ett skrämmande exempel kommer från en storstadskommun där man i ett tjänsteutlåtande nyligen slog fast att ”Futsal betraktas inte som en inomhusidrott av kultur- och fritidsnämnden.”

Man häpnar. Vad är nästa betraktelse att vänta från nämnda nämnd? Gitarr är kanske inte ett instrument?”

Vill du läsa hela hans inlägg, gör du det HÄR.

LÄS MER: Anrika Falcao tar nu farväl av SFL

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img