Anrika Falcao tar nu farväl av SFL: ”Vissa spelare viker ner sig när det gäller som mest”

Falcao lämnar SFL. Det stod klart efter söndagens 3-0-förlust mot Nacka Juniors.

Säsongen har varit jobbig. Man fick en fin start med tre poäng i premiären, men efter det blev det idel förluster under en längre period. Därefter stod man för ett sent uppvaknande och började plocka poäng mot slutet – men det visade sig vara för sent.

– Det är oerhört tråkigt att Falcao får lämna SFL. Från att ha varit en av de ledande futsalklubbarna i Sverige till att vi nu åker ut, säger en besviken Tolga Ayranci, spelare i klubben.

LÄS MER: Ayrancis känga mot landslaget: ”Skandal att jag inte togs ut”

Men han känner ändå att de hunnit åstadkomma oerhört mycket under tiden i SFL.

– Klubbar i Stockholm hade inte varit så bra som de är utan oss skulle jag säga. Jag kan nämna som ett exempel att majoriteten av Hammarbys spelare är från Falcao. Nacka har alltid haft spelare från högre serier i fotboll men har förlorat mot våra division 4-spelare, men med åren har de lärt sig mer och mer, mycket av oss genom bland annat träningsmatcher, och till slut nu även gått om oss.

Säsongen blev inte som tänkt. En ny tränare kom in i Albert Krasniqi, men det blev också en alldeles för stor spelaromsättning för att de skulle hinna få ihop det.

– Säsongen började med en vinst och sedan åtta förluster. Vid den tidpunkten hade vi många nya spelare och delvis nytt system. Spelare kom och gick hela tiden då de inte klarade av futsal eller att de inte orkade inte lägga ner tiden som krävs. Men till slut får vi igång maskineriet och grabbarna gör heroiska insatser under 2018 där vi vinner fyra matcher i rad. Tyvärr så viker vissa spelare ner sig när det gäller som mest i den sista matchen och då vinner man inte futsalmatcher.

Nu väntar division 1-spel för Falcao till nästa säsong. Kanske dröjer det inte länge innan vi återigen får se Stockholmslaget i den svenska futsalligan igen.

SE OCKSÅ: Falcao körde över ÖFC i näst sista omgången – se målen

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img