Agon Beqiri fixade oavgjort – genom en ’dubbeltunnel’: ”Det blev dubbelt så bra”

Det syntes redan under inledningen av helgens första kvartsfinal mellan Skoftebyn och Örebro FC att det skulle bli en jämn och målsnål historia. De båda lagen är nämligen de två lag som släppt in allra minst mål i sina respektive SFL-serier. ÖFC med 41 insläppta och lördagens motståndare Skoftebyn med 42.

Till pausvila gick man med ett 0-0-resultat, och det dröjde hela vägen in till mitten av den andra halvleken innan matchens första mål kom.

Gästernas Christoffer Skoog sköt snabbt och effektivt, och det var precis att bollen tog sig över mållinjen bakom Felix Nordenfors i Skoftebyns mål.

– De kom hit och parkerade bussen, det är ett tråkigt lag att möta, säger Skoftebyns Daniel Andersson till TTELA.

Men det kom en kvittering, och vem om inte Agon Beqiri skulle få publiken i Arena Älvhögsborg att jubla? Han sköt, och först mellan benen på försvarande spelare, och sedan också in mellan benen på Dildar Caliskan i målet.

– Jag siktade på att tunnla backen, men det blev dubbelt så bra, säger Beqiri.

Resultatet gör att det är helt lika inför den avgörande matchen nästa helg. Vinnaren där tar sig vidare till semifinal.

– Vi är inte vana att möta lag som spelar så lågt försvarsspel, men 1-1 är ett okej resultat att ha med sig till returen.

LÄS VIDARE: Poängkungen ska ta Blåvitt till semifinal