Målsnålt i det första kvartsfinalmötet – Beqiri fixade kvitteringen sent

De två defensivaste lagen i respektive serie möttes under lördagen i den första av två kvartsfinaler och inget av lagen tänkte vika ner sig i Arena Älvhögsborg.

ÖFC inleder aggressivt och Skoftebyn får koncentrera sig på försvar till en början. Efter cirka 3 minuter har vi den första farligheten när Örebro får en indirekt frispark efter en passning till målvakten som för dagen är Nordenfors i Skoftebynmålet. Örebro försöker sig på en fin variant men den räddas på mållinjen.

Matchbilden börjar efter ett tag vända och Skoftebyn har plötsligt mycket boll. Men man ser väldigt idélösa ut mot Örebros låga försvar, istället får vi se heta kontringar från Örebro i läge 2 mot 1, men Skoftebyn lyckas reda ut det bl.a genom en räddning av Lext när han bryter sista passningen.

Efter ännu en omställning får Örebro ännu en frispark. Denna gång i höjd med straffpunkten och Nordenfors får gult kort för tilltaget. Örebro är dock inte nöjda och vill ha ett rött kort på målvakten i Skoftebyn. Skoog tar frisparken som mynnar ut i en resultatlös hörna. Första halvlek fortsätter i samma defensiva tecken och lagen går in i halvlek med 0-0.

LÄS ÄVEN: ÖFC vill ta revansch på sig själva: ”Nu har vi två matcher på oss”

Andra halvlek börjar med lite mer energi, Det är mer avslut och lite tuffare spel. Men målen lyser i sin frånvaro.

Från ingenstans får vi se lite magi från Skoog som drar sin man med en tvåfotare, glider in centralt och skjuter stenhårt, Nordenfors är på bollen men kan inte hålla den när bollen rullar retfullt över mållinjen.

Skoftebyn har efter det insläppta målet fortfarande förvånansvärt svårt att hota Örebros försvar. Istället fortsätter det hårda spelet och Fredrik Larsson drar på sig ett gult kort i en het duell. Hemmalaget väljer att ta timeout med cirka 7 minuter kvar på matchuret och det ger utdelning.

Agon Beqiri Gör 1-1 efter ett snabbt anfall där han avslutar med två tunnlar. Sedan fortsätter pressen från Skoftebyn då hela hallen verkar ha vaknat till. Men Örebro är oerhört disciplinerade och det första mötet slutar 1-1.

Matchfakta

SM-slutspel: Kvartsfinal 1 av 2

Skoftebyn IF – Örebro FC 1-1 (0-0)

Målskyttar, Skoftebyn: Agon Beqiri

Målskyttar, Örebro FC: Christoffer Skoog

Gula kort, Skoftebyn: Felix Nordenfors, Fredrik Larsson, Gustaf Rådström

Publik: 612

SE ÄVEN: Djurgården ska knäppa Borås på nosen: ”Vi ska utnyttja deras svagheter”

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img