ÖFC vill ta revansch på sig själva: ”Nu har vi två matcher på oss”

Örebro FC stod för en imponernade SFL-säsong och kunde sedan välförtjänt fira seriesegern i norr. Men spelet mot slutet har svajat, och det är med fem förluster på de sex avslutande seriematcherna.

Under lördagen drar kvartsfinalmötet med Skoftebyn igång, och då gäller det att släppa det som varit och bevisa att man hör hemma i slutspelet.

– Vi har pratat igenom allt och vi hade möte i veckan. Då snackade vi om detaljerna och tittade på vad som behöver fixas till. Och det var väl egentligen mest vår inställning, och hur vi jobbade i försvarsspelet som var det viktigaste säger tränaren Leif Järnkvist till NA.

Järnkvist tycker, resultaten till trots, att det ändå funnits många ljusglimtar i spelet det senaste.

– Vi har skapat lägen hela tiden, men inte gjort mål. Så vi har pratat ihop oss, och det var ett bra snack och vi hade en bra träning igår. Så känslan inför helgen är god.

LÄS MER: Skoftebyns tränare: ”Höga förväntningar på mitt lag”

Matchen spelas i ett dubbelmöte, med den första matchen lördag klockan 14.00 i Trollhättan.

– Vi har två matcher på oss, och i en lång serie är det en annan sak. Nu är det prov, och vi får visa om vi ska vara med, säger Järnkvist som ändå är nöjd med motståndet:

– Jag skulle säga att det är skillnad på att möta fyran jämfört med ettan till trean i södra serien, för dom där andra tre där uppe dom är riktigt bra. Det är tuffa motståndare. Sen är inte Skoftebyn lätta heller, men på pappret är de andra bättre.

LÄS OCKSÅ: Mathias Etéus ska ta Blåvitt till en ny semifinal

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img