Norrköping vann stort i förkvalet – Malmö illa ute

Tidigt på söndagsmorgonen tog Malmö City FC tåget upp till Östergötland för det första mötet mot Norrköping FK i förkvalet där en plats i SFL-kvalet stod på spel.

Det är en halvlek som präglas av ett Norrköping som för spelet mot ett Malmö som får försvara sig. Det är också Norrköping som skapar några chanser och som tar ledningen genom Slaven Novoselac.

Malmö tar en timeout därefter och skapar en vass chans på en hörna där Armandt följer med upp i banan. Spelet blir böljande och gästerna känns lite vassare för stunden. Nilsson kan kvittera för sitt lag.

Malmö får in en del chanser men det är Norrköpings Drazen Novoselac som ger sitt lag ledningen. Malmö försöker att komma ikapp i slutet av halvleken men lyckas dessvärre inte.

LÄS ÄVEN: Berisha matchades sparsamt – Här är anledningen

Andra halvlek inleds med ett Norrköping som försöker att etablera ett spel men det blir böljande stundtals. Armandt står för ett par vassa räddningar inledningsvis.

Malmös Abbas drar på sig sitt andra gula kort och gästerna får spela med en man mindre. Trots detta så har Norrköping svårt att dra fördel av överläget och Malmö lyckas döda en del tid och reder därmed ut sitt boxplay.

Några minuter efter detta så flyttar Malmö upp Armandt i ett anfall med ett avslut som räddas av Vester, som i sin tur gör ett utkast vilket Hamzic kan sätta i tom bur.

Malmö gör ett försök att lyfta fram sina positioner men trycks tillbaka. Hamzic kan göra sitt andra mål för dagen. Kort därefter gör Malki 5-1.

Malmö gör med några minuter kvar ett sista försök att snygga till siffrorna men Norrköping kan försvara sig och sätta 6-1 tom bur vilket blir slutresultat. Hamzic noterades för detta mål.

Förkval: Match 1 av 2

Norrköping FK – Malmö City FC 6-1 (2-1)

Målskyttar, Norrköping: Slaven Novoselac, Drazen Novoselac, Sanel Hamzic 3. Ignatius Malki

Målskyttar, Malmö: Linus Nilsson

Utvisning, Malmö City: Abbas Abbas

LÄS ÄVEN: IFK Göteborg vann första kvartsfinalen mot Nacka Juniors