Moström inför kvartsfinalen: ”Vi älskar sådana matcher”

0

På söndag startar damernas SM-slutspel och de tvåfaldiga svenska mästarinnorna Lindahl FF förväntas vara med och göra anspråk på den ädlaste valören. Laget är obesegrade i tävlingssammanhang denna säsong och på tre säsonger har de endast en förlust i protokollet, efter en jämn seriematch mot Falcao FC som slutade 8-7.

I kvartsfinalen som spelas i Täby Racketcenter kommer Benjamin Naminis trupp att få sin kanske tuffaste resa någonsin. Laget de möter har en hel doktorsavhandling när det kommer till att vinna, för vad sägs om 7 SM-guld, 6 titlar i Svenska Cupen/Supercupen och 2 titlar i Champions League?

Denna framgångsperiod som Umeå IK hade under 2000-talets början kan ses som den mest dominanta tid som ett svenskt damlag någonsin har haft. Med stjärnor som Hanna Ljungberg, Tina Nordlund, Frida Östberg, Marta och Malin Moström för att nämna några, så blev detta en vardag för Umeå IK, som även drog storpublik vart de än spelade.

Numera huserar Umeå IK i Elitettan och nu nästan tio år efter senaste SM-guldet så är Malin Moström tillbaka i hetluften med ett SM-guld i potten, denna gång är gräsplanen på Gammliavallen utbytt mot sportgolvet i Täby.

LÄS ÄVEN: Vetlanda United vann genrepet inför kvartsfinalen

– Det känns jättekul. Vi gör det här som en rolig grej att hålla på tillsammans, sen att det har gått så bra så när man väl är med så vill man vinna så det var kul att vi gick vidare, säger en glad och ödmjuk Moström till Futsalmagasinet.

Hon fortsätter:

– Att vi sedan fick hårdast möjligaste motstånd så det känns väldigt spännande att se hur det går.

Hon berättar att laget består av spelare som har lagt av sedan många år tillbaka, med bland annat Therese Kapstad och Ulla Karin Rönnlund, och detta sker i egen regi utan ekonomiska medel från UIK. Innan detta så var det sjumannafotboll i korpen som gällde under sommarhalvåret, men de ville också ha något att göra under vintertid.

– Det var en som hade sett att det fanns futsal men vi förstod inte att det var högsta serien det handlade om. Det har varit okej ändå. Det här är egentligen en grej för oss att sluta upp omkring och träffas. Vi älskar alla att spela fotboll, men det är inte som förr, betonar Moström som under sin aktiva karriär gjorde 113 landskamper för Sverige.

I helgen väntar en flygresa till huvudstaden för det norrländska laget och trots att Moström inte har så stor koll på sina motståndare så förväntar hon sig en tuff batalj.

– Har man vunnit två år i rad så har man ett väldigt bra och samspelat lag. De känns väldigt specialiserade på futsal då de har satsat på detta, men vi får försöka göra en så bra match som möjligt mot ett bra motstånd. Sen har jag ingen aning om hur de är taktiskt eller hur de brukar spela utan det får vi se på plats.

– Det är en utmaning och en rolig grej. Jag slutade spela 2006 så man kan inte ha så höga krav på oss som har tagit oss till en kvartsfinal.

Några avslutande ord?

– Det ska bli väldigt kul. Det är så sällan man får denna kick som när man spelar matcher oavsett om det är på vinst eller förlust. Vi älskar sånna matcher. Vi ska absolut ge Lindahl en så bra match vi kan, avslutar hon.

Kvartsfinalen mellan Lindahl FF – Umeå IK spelas klockan 16.00 på söndag. Spelplats är Täby Racketcenter.

MISSA INTE: Se målen från IFK Uddevallas avslutande match i RFL