Vetlanda avslutade serien med ytterligare en vinst

Slutspelsklara Vetlanda United tog under helgen emot KFUM Linköping i damernas RFL.

En första avvaktande halvlek innebar inga mål, utan istället spelade båda lagen ett bra försvarsspel. De få chanser som uppkom var inga problem för respektive målvakter att ta hand om.

Om första halvleken var händelsefattig skulle andra bli mer händelserik. Lydia Gustafsson visade vägen genom att, i sitt första byte i andra halvlek, erövra bollen och forcera in 1-0 i krysset. Linköping väljer därför att flytta fram sina positioner, vilket också gör att det blir mer chanser åt båda hållen.

LÄS ÄVEN: Ingen mer Almin Masic i ÖSK Futsal

Därefter bjuds de båda lagen på målchanser som uppstår i tre mot två eller två mot en, något som inte uppstod i första halvleken. Mathilda Falk gör matchens andra mål, efter ett skott där målvakten är skymd av Lydia Gustafsson.

För att forcera flyttar Linköping fram sina positioner ytterligare, genom bland annat att flytta fram sin målvakt på offensiv planhalva. Man lyckas också skapa tryck på Vetlanda, som inte ville vika efter.

Vetlanda lyckas att näta ytterligare två gånger, vilket gör att slutresultatet kan skrivas till 4-0. Siffror som kanske inte direkt beskriver en matchbild mellan två tajta lag, som spelar ett bra försvarsspel.

Matchfakta

RFL Dam Östra Götaland

Vetlanda United – KFUM Linköping 4-0 (0-0)

Målskyttar, Vetlanda: Matilda Carlemar, Lydia Gustafsson 2, Mathilda Falk

MISSA INTE: Söndagskrönikan om att spela tråkigt

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img