Namini: ”Ingen av oss skulle vara nöjd med annat än ett tredje guld”

Herrarnas slutspel är redan igång, och till helgen startar även damernas slutspel. Ett lag som laddar för fullt är de regerande svenska mästarinnorna i futsal, Lindahl FF. De är svenska mästarinnor två år i rad och nu laddar de inför att ta hem ett tredje guld. I fjolårets final besegrade de IFK Göteborg Futsal med hela 6-2, efter ledning 3-0 i halvlek.

Ett imponerande Lindahl som har lagt ribban högt för denna säsongen, precis som fjolårets säsong där de gick hela vägen och vann SM-guldet. Vad sägs om åtta av åtta segrar i serien denna säsong med de otroliga siffrorna 109-12 i målskillnad. Hela 97 plusmål.

Den största segern i serien kom när de besegrade Märsta i den fjärde omgången på bortaplan. Matchen slutade 0-27 till Lindahl. I den tredje omgången vann de med hela 10-0 mot Norrby SK på hemmaplan, mycket imponerade av de reagerande mästarinnorna.

Nu laddar laget för fullt för ett slutspel samt att ta hem sitt tredje raka SM-guld som förhoppningsvis skall pryda hyllan.

Därav tog Futsalmagasinet kontakt med Lindahl FF’s tränare Benjamin Namini, för att få en närmare inblick på hur läget ligger till just nu hos laget som kommer från Stockholm.

– Jag anser att vi har gjort ett fantastiskt bra jobb än så länge. Till stor del har serien varit en transportsträcka för oss. Dock var det två härliga och roliga matcher mot Sätra. Trots att det har varit en lång sträcka, avslutar vi serien med att vinna åtta raka matcher samt ha en fantastisk målskillnad. Vi blev därav det bäst rankanade laget av SVFF och det är i mina ögon väldigt starkt gjort med tanke på att Sätra hade ett mycket starkt lag, medan övriga serier hade ett topplag som dominerade, berättar Benjamin till Futsalmagasinet.

LÄS MER: Inför kvartsfinalen mot Lindahl: ”Vi älskar sådana matcher”

Benjamin fortsätter att berätta att det är nu allvaret börjar samt att det ska bli riktigt roligt på söndag när kvartsfinalen drar igång.

– Ett ruggigit spännande möte med Umeå IK väntar oss på söndag, det är en härlig känsla i kroppen just nu.

Umeå IK har också gått starkt denna säsongen, det har blivit 7/7 segrar i serien. Hur ska ni stoppa dem?

– Det har dem och vi har en stor respekt inför söndagens match, speciellt med tanken på vilka profiler som spelar i laget. Men jag personlig känner mer att det är en fråga för dem att besvara, hur dem ska stoppa oss på söndag. Vi har förberett oss väl och bollat idéer hur vi ska besvara olika spelsätt som dem kan tänkas levera på söndag. Vår form är bra, detsamma gäller harmonin i laget, vilket bådar gott inför söndagens match, säger Benjamin.

Lindahls FF är ett ledande lag inom Futsal Sverige med två raka SM-Guld i bagaget, känner ni någon press på er att ni måste leverera nu?

– Hmm, nej. Jag förknippar press med något som negativt, lixom ångest samt oro och något sådant känner jag varken i mig själv eller i gruppen. Däremot har vi skyhöga förväntningar på oss själva och på varandra, ingen av oss skulle vara nöjd att sammanfatta säsongen med mindre än ett tredje raka guld.

Hur mycket drömmer ni om ett tredje raka SM-Guld?

– Det är lite av en balansgång, vi satte upp ett enda enhetligt mål, guldet är det som gäller, men samtidigt så är det en så pass professionell samling av tjejer att de vet med sig att vi inte når finalen om vi svävar iväg ditt redan nu.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img