Örebro FC första lag till semifinal efter en riktig rysare

Örebro gästade Skoftebyn förra veckan i den första av två kvartsfinaler i en välspelad och mycket taktisk match som slutade 1-1. Man får ändå se det som att Örebro var nöjdast med hur man genomförde den första bataljen för att sen på hemmaplan kunna spela ut hela registret.

Örebro skulle dock få sig en chock i negativ bemärkelse. Skoftebyn rivstartade och hade efter tio minuter en 2-0 ledning genom i tur och ordning Agon Beqiri, efter retur på Larssons skott och Gustaf rådström som panga upp den i nättaket. Matchbilden var väldigt öppen och jämn men hemmalaget behövde nu ta igen 3 mål för att ta sig till semifinal.

Man skapade många lägen mot bortamålet men Nordenfors i Skoftebynmålet räddade det ena efter det andra skottet. Reduceringen skulle dock komma med cirka fem minuter kvar av första halvlek Genom Jens Arrby och kort därefter skulle man även kvittera bortaledningen. Denna gång genom Senad Berisha som sätter den mellan bena på Nordenfors efter en klinisk genomskärare från egen planhalva. 2-2 i halvtid.

LÄS ÄVEN: Rutinen ska ta IFK Åkullsjön till semifinalen: ”Det är vinna eller försvinna”

Med 13 minuter kvar av matchen vrider och vänder Hernandez på Skoftebynförsvaret för att hitta skottläge utanför straffområdet och efter ett snabbt, lågt skott hittar bollen in bakom nätmaskorna. 3-2 till ÖFC som nu är i förarsätet.

Efter det börjar Örebro spela ett försvarsspel likt det man gjorde i Trollhättan. Skoftebyn kommer dock fram till målchanser och man har bl.a ett skott i stolpen från nära håll. Spelarna i Örebro försvarar frenetiskt och man går in i duellerna till 100%, Gorgis drar på sig ett gult kort efter att ha sprungit in i Nordenfors i en sen duell och Mohammad drar även han på sig ett gult efter att ha hakat ihop sig med Vega som grinar illa.

Vega Blir liggande en bra stund och får läkarvård på plan med befarat armbrott.

Med 6:10 kvar av tiden återupptas matchen efter en lång paus. Matchbilden ser ungefär likadan ut som innan avbrottet, Skoftebyn har boll och Örebro försvarar. Mot slutet av matchen tar båda lagen timeout. Efter det spelar Skoftebyn jokerspel vilket ger Örebro en möjlighet att utöka sin ledning när de får boll. Målskytten är ingen mindre än Caliskan som är målvakt i Örebromålet och vilt firande utbröt. Men Skoftebyn svarade snabbt och med knappt två minuter kvar reducerar man till 4-3! Även om det var spännande in i det sista så skulle det inte bli fler mål. Örebro går vidare till semifinal med sammanlagt 5-4 i en riktig rysare.

SE ÄVEN: Vega skadad i måstematchen

Matchfakta

SM-slutspel Kvartsfinal 2:2

Örebro FC – Skoftebyns IF Futsal (2-2) 4-3

Målskyttar Örebro FC: Jens Arrby, Senad Berisha, Michel Yanez Hernandez, Dildar Caliskan

Målskyttar Skoftebyns IF: Agon Beqiri, Gustaf Rådström, Krister Andersson

Varningar Örebro FC: Basel Gorgis, Miran Abdulrahman Mohammad

Varningar Skoftebyns IF: Krister Andersson

Publik: 857

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img