Djurgården sensationellt vidare till semifinal

Djurgården hade en 4-3-ledning från hemmamötet att gå på när man skulle gästa Borås.Få trodde att det skulle gå att rubba SFL Södras seriesegrare även efter första mötet. Men spelarna i Djurgården hade annat i tankarna.

Baik inleder offensivt medan bortalaget ligger väldigt defensivt. taktiken är att utnyttja baiks misstag och det ser man på långa vägar. Det är mycket boll hos boråsarna men man lyckas inte få hål på Djurgården istället är det bortalaget som har farliga omställningar och mycket riktigt skulle det bli Djurgården som inledde målskyttet och det är Niklas Söderberg som skriver in sig i målprotokollet. Borås fortsätter äga boll men ännu en omställning ställer till det för hemmalaget, Palalija i Boråsmålet blir överspelad när han kommer för långt ut och hamnar på mellanhand. Djurgården får öppet mål och 2-0 är ett faktum.

Uppförsbacken ser tung ut för Borås men med två minuter kvar av första halvlek får man en hörna som Henrik Svedberg förvaltar på bästa sätt. Rakt upp i krysset, 1-2 och det är match igen. Första halvlek får ändå ses som en välspelad halvlek med hårda tag när spelarna går in i Boråshallens omklädningsrum.

LÄS ÄVEN: IFK Göteborg till semifinal efter tajt rivalmöte med IFK Uddevalla

Svedberg är ytterst nära att göra 2-2 i inledningen av andra halvlek när han prickar stolpen och det fina samspelet med Smajlovic fortsätter när Svedberg än en gång testar Djurgårdsmålvakten som parerar med benen. Nu kommer man i anfallsvåg efter anfallsvåg mot Djurgården men fortfarande inga mål i andra halvlek när fem minuter har passerat.

Med 13 minuter kvar på klockan gör istället Djurgården 3-1 efter något som ser ut som en solklar frispark till Borås, men domaren friar.

Nu krävs det tre mål för hemmalaget.

Smajlovic replikerar dock när det återstår tio minuter och matchen får nytt liv. Bortaspelarna får ännu en gång ingen ro då de får börja försvara sig mot Borås tunga press men tiden rinner iväg för Borås som börja bli desperata, med 7 minuter har man nämligen dragit på sig 5 frisparkar.

Borås tar timeout och efter det blir det jokerspel. Efter missförstånd i Borås så står återigen en Djurgårdsspelare fri mot målvakten. Denna gång lurar man ner Boråsmålvakten snyggt och Chippar över. 4-2 till Djurgården och ridå för laget som var helt överlägsna i höstas. Lagkaptenen i Borås hinner göra 4-3 med 40 sekunder kvar av tiden. Men med tio sekunder kvar av tiden är det ännu ett öppet mål för Djurgården och denna gång utan målvakt. Matchen slutar därmed sensationellt 5-3 till Djurgården som slår ut fjolårsfinalisten.

SE ÄVEN: Portugal Europa-mästare – Ricardinho skyttekung

Matchfakta

SM-slutspel Kvartsfinal 2:2

Borås AIK – Djurgårdens IF FF 3-5 (1-2)

Målskyttar, Borås: Henrik Svedberg, Fehim Smajlovic, Hoshiyar Solaimani

Målskyttar, Djurgården: Niklas Söderberg 3, Petter Andersson, Cristoffer Åhman

Varningar Borås: Irfan Delimedjac

Varningar Djurgården: Andreas Johansson, Andreas Granquist, Cristopher Krounis Guerrero

Publik: 723

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img