Portugal Europa-mästare – Ricardinho skyttekung

Under den senaste perioden har futsal-EM i Slovenien pågått. Matcherna har vi svenska tittare kunnat se via streamingtjänsten Viaplay.

Väldigt många välspelade matcher har avverkats, och under lördagen var det finaldags. Stornationerna Portugal och Spanien ställdes mot varandra.

Portugal gick segrande ur striden, och kunde därmed lyfta sin första EM-buckla. Men det var inte utan att det var jämnt.

Ricardinho gav sitt Portugal ledningen redan efter en minut. Sedan dröjde det ända till den sista minuten av den första halvleken innan Spanien lyckades kvittera genom Tolrà.

I den andra halvlekens inledning var vändningen ett faktum för Spanien, och den ledningen lyckades man behålla hela vägen fram till de sista skälvande minuterna. Med mindre än två minuter kvar kom det viktiga 2-2-målet genom Bruno Coelho.

Matchen gick då till förlängning (2×5 minuter), och i den allra sista minuten avgjorde Bruno Coelho på en långstraff.

Storstjärnan Rocardinho, kapten i sitt Portugal, vann turneringens skytteliga med sina sju mål. Han fick även pris som turneringens spelare.