Hammarby får kvala vidare efter uddamålsseger – Gais lämnar SFL

Det första mötet i förkvalet mellan Gais och Hammarby slutade oavgjort, 3-3. Då i Göteborg, på Gais hemmaplan.

Under söndagen var det dags för returmatchen. Förutsättningarna var solklara: Segraren får kvala vidare i jakten om en SFL-plats, och förloraren spelar i division 1 nästa säsong.

Båda lagen var därmed på jakt efter mål, men det skulle bli oerhört kostsamt att släppa in ett. Matchen var länge mållös, innan Hammarbys Fredrik Arvidsson med mindre än två minuter kvar av den första halvleken satte dit det förlösande 1-0-målet.

1-0 såg ut att stå sig till pausvilan, men med EN sekund kvar av halvleken kom 2-0. Michel Basberber sköt från det egna straffområdet, och både Özgür Yasar och Patrick Mallengren fintade styrning men släppte bollen vidare, som då hittade i nät.

LÄS VIDARE: Falcaos damer till semifinal efter storseger

Men Gais kom direkt tillbaka i den andra halvleken, och det var knappt att Hammarby-publiken hann blinka innan det var kvitterat till 2-2.

Matchen fortsatte därefter att svänga åt båda håll, och det var flera fina omställningslägen för de båda lagen. Det avgörande och sista målet kom i mitten av den andra halvleken, och det gjordes av Christoffer Jönsson.

Segern innebär nu att Hammarby tagit sig förbi förkvalet, och nu väntar en kvalmatch mot en division 1-seriesegrare. För Gais del är äventyret över, och man är än en gång tillbaka i division 1.

– Väldigt skönt! Ett hinder kvar nu. Vi visste att Gais skulle sätta högre press i dag. Under våra första tio minuter är vi inte riktigt med och Gais trycker på ordentligt. Vi tar en timeout för att lugna ner och det ger resultat. Vårt 1-0-mål är bara klass, och vårt 2-0 inte lika mycket så, men alla mål räknas och det gäller vara koncentrerad, säger Hammarbys tränare Michel Basberber om segern till klubbens hemsida.

Han fortsätter:

– Andra halvlek startar katastrofalt och Gais lyckas kvittera på mindre än en minut. Ny timeout, och vi börjar hitta tillbaka. Vi får ett frisparksläge och gör 3-2 på en intränad variant. Efter det trycker Gais på ordentligt och Poja storspelar. Gais försöker sig på fem mot fyra-spel, men där är vi starka. De skapade ingenting.

LÄS OCKSÅ: Djurgården skrällde – klart för semifinal

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img