Ny semifinal väntar IFK Uddevalla efter säker seger mot ÖSK

IFK Uddevalla Futsal hade en väldigt bekväm 7-1-seger med sig ifrån det första kvartsfinalmatchen mot Örebro SK Futsal.

Därmed behövde gästande ÖSK få till en sexmålsseger, för att då ta matchen till förlängning, eller en seger med minst sju mål för att ta sig vidare till semifinal.

Det skulle helt enkelt väldigt mycket till, och när Albert Hiseni gav sitt hemmalag ledningen kändes det allt längre bort.

Örebro kunde dock kvittera efter ha tilldömts en straff, men Emilio Rossi satte 2-1 på långstraff strax därefter.

I den andra halvleken bjöds publiken inte på något skönspel. Matchen kändes tydligt avgjord, och IFK kunde även öka på sin ledning till både 3-1 och 4-1.

Albert Hiseni satte 5-1 när det återstod sju minuter av matchen, och Sebastian Sallanto reducerade till 5-2 när Uddevalla bytte på ett minst sagt klantigt sätt. 6-2 fixade Fredrik Söderqvist och slutresultatet spikade Robert Bagger strax efter.

Segern var kassaskåpssäker och nu väntar en ny semifinal för det regerande mästarlaget.

LÄS ÄVEN: Göteborg utslaget av Nacka: ”Vi ska vara stolta”

Slutspel: Kvartsfinal 2 av 2

IFK Uddevalla Futsal-Örebro SK Futsal 7-2 (2-1)

Målen, IFK: Emilio Rossi 2, Albert Hiseni 2, Linus Skarin, Fredrik Söderqvist

Målen, ÖSK: Sebastian Sallanto 2