Deppigt i Blåvitt efter uttåget: ”Nacka var jobbiga att möta”

Det blev en riktig rysare för de 374 åskådarna i lördagskvällens kvartsfinal mellan Nacka Juniors och IFK Göteborg Futsal.

Blåvitt hade en uddamålsledning med sig från det första mötet, och därmed behövde Nacka vinna med minst två för att ta sig vidare. En mycket händelserik match slutade till sist 2-1 till hemmalaget. Alltså exakt samma resultat som Göteborg vann med i det första mötet, och därmed väntade förlängning.

I förlängningen gjorde lagen varsitt mål, och därmed gick det till straffläggning. Där var Nacka Juniors det starkare laget.

Futsalmagasinet når IFK Göteborgs Mathias Etéus under söndagsmorgonen, och det är naturligtvis deppigt bland spelarna.

LÄS MER: Blåvitts damer jagar guld – nu ställs man mot Uddevalla

– Det känns fortfarande surt givetvis, men Nacka var jobbiga att möta och spelade en fartfylld futsal som vi inte kunde hantera, säger han och hyllar sin motståndare:

– Nacka gjorde det bra och spelade efter sina förutsättningar. Man märkte att de analyserat första matchen och stängde ytorna samt våra fasta situationer.

Därmed är säsongen slut för Blåvitts del. En säsong med både toppar och dalar.

– Vi vara otroligt nöjda med att vi tog oss till kvartsfinal och slutade trea i serien. Vi har haft en turbulent säsong med tränarbyte och många nya spelare. Vi försöker hela tiden utveckla vårt spel och ta kliv framåt för svensk futsals bästa. Sen hade vi aldrig kommit såhär långt om det inte varit för vår målvaktsuppsättning, men framförallt för Toffe (Christopher Solberg). Han har utvecklats extremt mycket under säsongen och varit outstanding många matcher. När han har varit borta så har vår andremålvakt Rickard (Ekdahl) axlat rollen och gjort det riktigt bra. Mycket av vår framgång skall ges till våra målvakter och framför allt Toffe.

LÄS ÄVEN: Talangen lämnar ÖSK Futsal – för ÖSK fotboll

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img