Drömmen om SM-guldet fick ett abrupt slut: ”Vi var inte bäst när det gällde i år”

0
Foto: Måns Johansson

Ett tag verkade det inte som om någonting kunde stoppa segermaskinen Borås AIK. Trepoängare efter trepoängare inkasserades i seriespelet och man var väldigt länge helt obesegrade.

Seriesegern säkrades, men därefter började formen dyka. Inför kvartsfinalmötet med Djurgården kom man med tre raka förluster i seriespel. Och mot Djurgården blev det två till.

– Det är som att hela säsongen blir bortspolad här, säger Borås AIK:s Henrik Svedberg om uttåget till Borås Tidning och fortsätter:

– Det här var inte vad vi ville. Jag menar, att vinna serien är ingenting jämfört med slutspelet, och en final – ett eventuellt SM-guld. Då spelar det mindre roll att vinna seriespelet.

Lagkapten Hoshiyar Solaimani försöker förklara:

– Vi hamnade i en formsvacka. Vi avgjorde serien med tre omgångar kvar och sedan förlorade vi de tre sista matcherna. Det var ingen bra känsla inför det här dubbelmötet. Djurgården säkrade slutspelet i sista omgången och hade motivation.

– Det är jävligt tungt, en stor besvikelse. Vi kom in i slutspelet med en stor formsvacka. Vi vet att vi är bättre än de här i grunden, men de kämpar mer, de sliter.

LÄS MER: Djurgården var på väg att missa slutspel – nu i semifinal

Bortamötet med Djurgården slutade i en uddamålsförlust. Ett inte på något sätt omöjligt läge inför hemmareturen. Och på hemmaplan är de starka, det vet de. Men det ville sig inte riktigt.

– Det var samma känsla som på bortaplan. Vi låg under med 2–0 på grund av att vi var för fega där också. Vår melodi under hela året har varit högt och aggressivt – det är liksom vår filosofi. Men det här dubbelmötet har vi låtit dem styra spelet i början av matcherna, säger Solaimani som även vill hylla Djurgårdens målvakt Cristopher Krounis:

– Han var mycket bra, både i dag (läs söndag) och i bortamatchen. Han avgjorde.

Henrik Svedberg har varit en stor del i Borås framgångar den här säsongen, och han vann skytteligan i den södra serien med sina 19 fullträffar.

– Jag känner jag personligen har gjort en bra säsong. Det har laget som helhet också gjort, men vi var inte bäst när det gällde i år, tyvärr, säger Svedberg som ändå tycker att Djurgården förtjänar avancemanget:

– De vinner två matcher, så det är klart att då är de värda det i slutändan. De har gjort det bättre än oss, det är bara att gratulera.

LÄS OCKSÅ: Så spelas kvalet till SFL