Malki skytteligavinnare i norr – men med ett mål kvar: ”Ska göra allt i vår makt för att hålla oss kvar”

Norrköping FK:s säsong i SFL Norra var minst sagt en berg- och dalbana. Till en början var det väldigt mycket nedförsbackar och man la tidigt beslag på en av topplaceringarna.

Men sedan hände någonting, och man låg inför den sista omgången på en nedflyttningsplats. Man lyckades dock reda ut det värsta, och tack vare segern i den sista matchen mot Hammarby lyckades man knipa en kvalplats.

En som varit starkt bidragande i Norrköping när det gick som bäst under säsongen är Ignatius Malki, lagets stora målskytt. Målen trillade in, och det slutade med en skytteligaseger i SFL Norra med 16 fullträffar.

– Det känns bra att man vann den till slut. Den här säsongen startade riktigt bra, både för mig och laget. Sedan hände det något, vi började förlora match efter match som gjorde att både jag och laget tappade självförtroende, säger Malki till Futsalmagasinet.

LÄS MER: De lagen ställs mot varandra i kvalet till SFL

Den första delen av kvalet är avklarat. Man gick segrande ur de båda matcherna mot Malmö i förkvalet, och nu väntar FC Mellerud i det avgörande kvalet. Vinnaren av det dubbelmötet spelar i SFL nästa säsong.

– Vi lyckades ändå vända och vinna mot Hammarby i den sista matchen som gjorde att vi fick kvala. Vi ska göra allt i vår makt för att hålla oss kvar. Så nu är det bara att tuta och köra, och ge 100% i de sista matcherna.

LÄS OCKSÅ: Djurgården till historisk semifinal: ”Otroligt stolt över grabbarna”

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img