Elastico klart för division 1: ”Säsongens bästa futsal när det gäller som mest”

I helgen som gick spelades returerna i SM-kvartsfinalen där bland annat Djurgårdens IF och Nacka Juniors FF tog sig till semifinalerna. Men i skuggan av deras glans så spelades det även ett kval till division 1 i Gamla Idrottshuset i Örebro.

I kvalgruppen deltog Latorp IF, Elastico FC och FC Assyriska och det kvalet skulle avgöras i den sista matchen mellan Latorp och Elastico, en match som Elastico vann med 6-2 och är därmed klara för division 1 nästa säsong.

En som är nöjd med avancemanget är Elasticos spelande tränare Risha Awara som tycker att hans trupp tog fram det bästa när det verkligen gällde.

LÄS ÄVEN: FC Mellerud mot Norrköping i SFL-kvalet – En nitlott

– Vi spelar säsongens bästa futsal när det gäller som mest. Mot Assyriska är det lite småtjurigt från bägge håll men vi lyckas hålla undan och ta en uddamålsseger, säger han till Magazin 24 och kommenterar den avgörande matchen mot Latorp.

– Samtliga kliver fram och visar karaktär vilket bäddar till en 6–2 seger efter att Latorps reducerat två gånger i slutet av matchen.

Nu väntar spel i Sveriges näst högsta liga för laget från Köping. Hur det går då återstår att se.

– En sak är klar och det är att vi är väldigt glada att spela i division 1 nästa säsong, avslutar han.

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img