Väldans vad tyst det var om damlandslaget

0

Damernas semifinaler har visat att det finns duktiga lag som inte skall åka runt och spöa skiten ur andra. Se nu till att de får sparra mot varandra istället för att vinna med tvåsiffrigt varje match.

Lindahl vann över Åkullsjön på förlängning medan Falcao och Göteborg behövde straffsparksavgörande för att kora en vinnare. Falcao gick vinnande ur, som spelat bra under en längre tid. Man väl säga att Falcao är ”förtjänta” en final. Jag tror i alla fall att vi kan unna dem den platsen, även om IFK Göteborg visat att man hör hemma i toppen.

Det hade varit roligt att se vad ett dubbelmöte hade givit istället, då kanske IFK Göteborg lika väl kunde gått vidare. Vi får se vad som händer, jag hoppas i alla fall att man kan utöka slutspelet för damerna när det försvinner för herrarna.

Damfinalen blir alltså mellan Lindahl och Falcao, som mötts ett par gånger. Plats för spektaklet blir Eriksdalshallen, alltså inget Täby RacketCenter. Lite synd, jag har ju på något sätt blivit lite kär i just namnet Täby RacketCenter. Vet inte vad det är eller varför, men något med namnet är charmigt. Tror jag.

Är det bara jag eller är det oerhört tyst kring damlandslaget? Den stora trumman togs fram i och med förvärvet av Muffe, därefter har det varit tyst. Flera med mig är säkerligen sugna på att höra hur staben runt Muffe kommer vara och vilka spelare som kan vara aktuella. Jag är det i alla fall.

Om man skall få önska något kring truppen hoppas jag i alla fall att även damlandslaget anammar samma filosofi som herrarna, där spelarna som skall kvalificera sig till truppen måste ha futsal som förstasport. Något annat vore konstigt, kanske rentav farligt.

Går vi över till herrarna och slutspel vann båda favoriter får jag säga, Uddevalla och ÖFC. Några större marginaler kan man inte säga direkt, Uddevalla vann med uddamålet och ÖFC kom undan ganska billigt också. Kanske att Djurgården var ett enklare motstånd, men de kämpade länge och var också nära att få med sig ett oavgjort resultat.

I kvalet ser vi lite allt möjligt, bland annat att Norrköping vann med nöd och näppe, Hammarby övertygade, Diaspora överraskade och Strängnäs klådde Täfteå. Skall jag gissa så tror jag också de fyra lagen som vann första omgången även kommer stå som segrare när kvalet är över, det vill säga Norrköping, Hammarby, Diaspora och Strängnäs. Frågan är dock om Uddevalla klarar av att ha två lag i högstaligan?

Leker vi med tanken att Diaspora och Strängnäs går upp till SFL kommer de få ett oerhört tufft år. I och för sig, det spelar väl ingen roll vilket division 1-lag som går upp, det kommer bli en stor omväxling ändå. Att ha en stor förening som Halmstad bakom sig tror jag dock givetvis kan vara en fördel, precis som att Täfteå spelat SFL innan och vet vad det handlar om.

Varför går tiden så snabbt. Det känns som att säsongen återigen har flugit förbi framför mina ögon. Vad finns det kvar? Inte mycket. Kanske att man får börja snegla österut mot finnarna som har ett rejält slutspel med bäst av fem. Det är väl klart lagom till vi startar nästa säsong…

Även om det inte finns matcher hoppas jag att de flesta föreningarna nu tar sig lite tid att fundera över vad man gjort bra, och mindre bra. Dels på planen, men också utanför planen. Tar vi nästa säsong för herrarna kommer det bli en rejäl käftsmäll om man inte har koll på läget. Vem vet, det kanske det även blir för damerna?

Nej, nu är det nog dags för oss alla att njuta av den lilla helg som finns kvar, innan vi laddar för en ny vecka med nya möjligheter. Lycka till allihopa!