Eriksson om segern: ”Vi krigar på och jobbar oss in i matchen”

Örebro FC gick vinnande ur det första mötet mot Djurgårdens IF i herrarnas SM-semifinal. Matchen slutade 4-2 och det är fördel Örebro inför returen som spelas på måndag nästa vecka.

Örebros tränare Pontus Eriksson är nöjd med med segern och det sena målet som ger hans lag ett övertag på två mål. Han berättar även att planen var att de skulle spela lågt men det blev inte riktigt så.

– Våran gameplan såg lite annorlunda ut än spelet på plan men vi lyckas få hål på dem direkt med en kombination, spela upp på pivot, göra en avledande löpning och skott liksom. Då såg det ljust ut, säger han till Futsalmagasinet en stund efter slutsignal.

LÄS ÄVEN: Umeå IK och Malin Moström fortsätter nästa säsong

Han fortsätter:

– Vi har en tendens att falla tillbaka och ligga på 80 procent hos spelarna och då är vi inte riktigt där. Vi måste vara hundra truppen genom, det är då vi är som bäst. Sen krigar vi på och jobbar oss in i matchen.

Nu väntar ett returmöte mellan lagen och trots hemmaplan och ett övertag på två mål så har Eriksson inte tagit ut finalplatsen i förväg.

– Det är ingenting som är klart. Det är en returmatch, vi har hemmaplan och förhoppningsvis kan vi knipa det här. Men det krävs fokus och en hundraprocentig inställning av grabbarna.

LÄS ÄVEN: Fördel Hammarby i SFL-kvalet – Basberber tremålsskytt

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img