Muffe efter första kvalmatchen: ”Det blev lite väl dramatiskt”

Norrköping FK gick vinnande ur det första mötet mot FC Mellerud i herrarnas kval till SFL. Matchen slutade med en seger för Norrköping och slutresultatet blev 7-8, man kunde avgöra i matchens sista spark. Inför returen som spelas på lördag i Mässhallen har man ett mål tillgodo på Mellerud.

Futsalmagasinet fick sig en pratstund med Norrköping tränaren Muffe Bajraktarevic, som tyckte att det blev lite för spännande i matchen.

– Det blev lite väl dramatiskt, vi leder väl med tre mål när det är tre minuter kvar av matchen. Efter det spelar dem jokerspel, vilket dem gör riktigt bra. Vi hamnar fel i vissa lägen och dem kan straffa oss, det bjuder in dem till matchen. Annars anser jag att vi gör det bra, även vi straffar dem på deras misstag dem gör i matchen.

Han fortsätter:

– Futsal är ju en sport som vänder snabbt, det ser man på slutet när vi gör 7-8. Det känns skönt att komma här ifrån med ett positivt resultat, ändå om det kändes som att det skulle rinna iväg där innan dem tar ut målvakten. Dock gör Mellerud det bra. Valon Gashi är en duktig spelare i deras lag som styr och ställer mycket, och när vi inte kliver dit så straffar dem oss.

– Det är speciellt samt tufft att komma hit och spela. Det är en liten hall med bra atmosfär, så vi är nöjda med att vi åker här ifrån med en seger, berättar Muffe till Futsalmagasinet.

På lördag möts lagen igen och då och inför den matchen har Muffe och hans lag del att åtgärda.

– Vi måste korrigera dem misstagen vi gör i matchen. Det är svårt att säga så här tätt in på vad vi behöver göra inför nästa match. Nu har vi en mindre än en vecka på oss att förbereda oss returen, det hade varit lättare om det var tre mål upp, men ett är bättre än noll, avslutar han.

LÄS ÄVEN: Sotenäs klar för division 1 – efter kvalspel

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img