Sotenäs till division 1: ”Det är underbart”

I helgen spelades den första omgången i SFL-kvalet men detta var inte det enda kvalspelet den helgen. Kvalet till division 1 spelades också och avgjordes på tre orter.

I Sotenäs spelades det en grupp med Sotenäs Futsal, Kenty FC och Fässbergs IF. Kvalet spelades under en dag och hemmaklubben Sotenäs kunde i den inledande matchen besegra Fässberg med 8-6. Kenty från Linköping besegrade i sin tur också Fässberg med 5-4, så det skulle bli en uppgörelse om gruppsegern mellan Kenty och Sotenäs.

I gruppfinalen skulle Sotenäs visa sig vara för starka och kunde vinna med 12-4 och får därmed spela i Sveriges näst högsta liga nästa säsong.

– Det är underbart. Hela laget visar vilja, karaktär och alla tar jobbet för varandra. I den första matchen slappnade vi av för mycket men i den andra var det klart ganska tidigt vem som skulle vinna, säger han och när han får blicka tillbaka är det en speciell match han har starkast minnen ifrån, säger Sotenäs lagkapten Jonas Hedlund till Lysekilsposten efter avancemanget.

LÄS ÄVEN: Tobias Granberg tycker att det är för tyst om damlandslaget

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img